Antena Meniu Search
x

Atentie la ochelarii de soare! Cei ieftini sunt de proasta calitate si pot afecta grav vederea

Desi zilele astea soarele se joaca de-a v-ati ascunselea cu noi, ar fi bine sa avem tot timpul la indemana o pereche de ochelari de soare. In timp razele solare ne pot provoca arsuri la nivelul ochilor daca nu ne protejam. Cum ne protejam, ei bine. in niciun ca cu ochelarii cumparati de la colt de strada. Desi costa doar 15 lei, acestia ne fac mai mult rau decat bine.

Vezi și
Fie iarna, fie vara, razele solare sunt dusmanii ochilor.  “Ochelarii de soare sunt recomandati mai ales in zilele insorite, deoarece protejeaza ochii de razele ultraviolete”, spune Carmen Sirbu, optometrist.

Pentru protectie, sau pentru ca asa este moda, multi romani nu ies din casa fara o pereche de ochelari de soare.

Atentie cand va cumparati ochelari de soare, sa nu cadeti prada preturilor mici de pe tarabe. Acesti ochelari va pot afecta grav vederea!

Amplasate in locuri aglomerate, de obicei in piete sau la colturi de strada, tarabele cu ochelari de soare au preturi foarte tentante. Doar 15 lei perechea. Economia la buzunar ne poate costa insa vederea pentru ca lentilele acestora sunt de fapt niste bucati de plastic colorate.

 “Fiecare pereche de ochelati de soare ar trebui sa aiba inscriptionat factorul de protectie, indicat fiind cel UV400, categoria din care fac parte, lentilele ar trebui sa fie si polarizate”, ne recomanda optometristul Carmen Sirbu

Specialistii ne recomanda ca inainte sa cumparam o pereche de ochelari de soare sa trecem pe la medicul oftalmolog pentru un consult.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Atentie la ochelarii de soare! Cei ieftini sunt de proasta calitate si pot afecta grav vederea