Antena Meniu Search
x

"Atenţie, şoferi! Se ridică maşinile parcate neregulamentar în Sectorul 1". Cât e taxa de recuperare a autovehiculului

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a atenţionat şoferii bucureşteni că ADP Sector 1 a început ridicarea maşinilor parcate neregulamentar pe străzile aflate în administrarea instituţiei.

de Redactia Observator

la 05.04.2022, 15:37

Maşină parcată pe trecerea de pietoni, în Sectorul 1, ridicată de ADP
Maşinile parcate neregulamentar în Sectorul 1 vor fi ridicate - Facebook Clotilde Armand

Administraţia Domeniului Public (ADP) Sector 1 a început, marţi, ridicarea maşinilor parcate neregulamentar, a anunţat primarul Clotilde Armand.

Ea a precizat, marţi, pe Facebook, că este vorba despre autoturisme staţionate neregulamentar pe treceri de pietoni, pe spaţii verzi, care blochează accesul în parcările de reşedinţă, staţionate pe trotuar fără a asigura limita de un metru lăţime pentru pietoni, pe locurile rezervate pentru persoane cu handicap sau destinate încărcării autovehiculelor electrice, care blochează accesul în instituţii publice: spitale, şcoli şi sedii administrative, pe piste de biciclete special amenajate, etc.

"Atenție, șoferi! De astăzi ridicăm mașinile parcate neregulamentar pe domeniul public al Sectorului 1. Este vorba de autoturisme staționate neregulamentar pe treceri de pietoni, pe spații verzi, care blochează accesul în parcările de reședință, staționate pe trotuar fără a asigura limita de un metru lățime pentru pietoni, staționate pe locurile rezervate pentru persoane cu handicap sau destinate încărcării autovehiculelor electrice, care blochează accesul în instituții publice: spitale, școli și sedii administrative, pe piste de biciclete special amenajate etc.

Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se face de către Poliția Locală Sector 1, iar de ridicarea, transportul și depozitarea autoturismelor se ocupă ADP Sector 1. Vehiculele ridicate sunt depozitate în spațiul special amenajat la sediul din Șos. Odăii nr. 3-5", a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Pe acelaşi subiect

Care sunt tarifele de ridicare şi depozitare a maşinilor

Clotilde Armand a menţionat că tarifele de ridicare sunt de 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv şi 270 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.

  • Tarifele de ridicare sunt: 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv, și 270 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.
  • Tarifele de transport sunt: 150 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv, și 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.
  • Tarifele de depozitare sunt: 75 de lei în primele 24 de ore, și 25 de lei/zi după intervalul de 24 de ore.

"Pentru mai multe informații, proprietarii vehiculelor ridicate pot contacta dispeceratul Poliției Locale Sector 1- 021/9540 sau e-mail: [email protected]", mai informează primarul.

Săptămâna trecută, Consiliul General al Municipiului București a aprobat un proiect de hotărâre prin care primăriile de sector vor putea ridica mașinile parcate neregulamentar pe străzile aflate în administrarea Primăriei Capitalei, în special marile bulevarde.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » "Atenţie, şoferi! Se ridică maşinile parcate neregulamentar în Sectorul 1". Cât e taxa de recuperare a autovehiculului