Antena Meniu Search
x

Autoritatile sanitare fac experimente pe elevii din Romania!

Copiii nostri au ajuns cobai. Autoritatile sanitare fac experimente pe elevii din Romania! Ca sa nu ramana cu vaccinurile nefolosite si sa poata face noi contracte cu producatorii de medicamente.

Vezi și

O chestiune aparent banala, vaccinarea anti-poliomelita, e in Romania o poveste despre haos si interese ciudate. Un Ordin de Ministru spune clar ca la noi aceasta imunizare se face la noua ani. Mai nou, in toate scolile au ajuns informari ca vaccinul se va face anul acesta si elevilor de sapte ani. Spre nedumerirea parintilor.

Pana si perioada de vaccinare s-a schimbat subit. Copiii erau vaccinati toamna, dupa ce incepea scoala. Mai nou, s-a schimbat sezonul si vor fi vaccinati la sfarsitul lunii aprilie.

Multe schimbari, putine explicatii. Dar, diferite la fiecare Directie de Sanatate Publica. “Anul acesta este alta schema, nu se mai fac la noua ani, se fac la opt ani”, spun cei de la DSP Calarsi. In comparatie, DSP Ialomita sustine ca nu ei decide campaniile scolare.

Cu alte cuvinte, autoritatile se grabesc sa vaccineze copiii ca sa nu expire serul. Ba mai mult, trebuie sa faca loc unui nou produs pe piata. Specialistii spun ca imunizarea copiilor inainte de termen nu este periculoasa, dar poate da peste cap restul schemei de vaccinare si de aici pot aparea probleme de imunitate.

Din 2002, Romania a fost declarata tara fara niciun caz de poliomielita. Programul de vaccinare anti-poliomielita continua, totusi, din cauza ca in lume, mai sunt cinci tari, Afganistan, India, Pakistan, Nigeria si Tadjikistan in care boala nu a disparut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Autoritatile sanitare fac experimente pe elevii din Romania!