Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Indiferent de venituri, romanii nu renunta la mancare si vicii

Muncim, cat sa traim. Banii ne ajung doar pentru mancare si intretinere, dupa ce platim darile catre stat. Nu ne ingrijim de sanatate, iar pentru educatie parca nu mai gasim deloc resurse.

de Redactia Observator

la 05.07.2013 , 21:04

O arata datele publicate de Institutul National de Statistica. Oricat de saraci am fi, insa, pastram intotdeauna o particica din buget pentru vicii.

Romanii cheltuie aproape jumatate din venituri doar ca sa aiba ce pune pe masa in fiecare zi. Nici macar agricultorii nu scapa mai ieftin.

Platim ca sa ne hranim, dar platim si pentru un acoperis deasupra capului. Aproape un sfert din cheltuieli sunt alocate locuintei: curent electric, apa sau gaze. Unii romani scot chiar mai multi bani din buzunar.

Vezi și

Oricat de putini bani ar avea, romanii nu renunta la vicii. Dau aproape opt la suta din venit pe tutun si bauturi alcoolice. Sunt dispusi sa renunte pana si la haine. Asta in conditiile in care la magazinele de cartier, un produs costa cel mult cat doua pachete de tigari.

Iar cand vine vorba despre sanatate sau educatie, ne tratam cu cateva fumuri si citim eticheta de pe sticla cu vin. Cel mult cinci la suta din buget merge catre serviciile medicale, 0,4% sunt cheltuieli cu activitati educative, iar cu alte cinci procente, ne distram.

E drept, tinerii gasesc mereu resurse pentru o escapada. Dar cu toate astea, romanii tin topul celor mai stresati europeni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri sociale » Indiferent de venituri, romanii nu renunta la mancare si vicii