Antena Meniu Search
x

AVERTISMENTUL Ralucăi Turcan cu privire la modificarea definiţiei familiei din Constituţie!

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat marți că prin restrângerea definiției familiei din inițiativa cetățenească la căsătoria dintre bărbat și femeie se riscă texte legislative interpretabile, informează Agerpres.

Raluca Turcan

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat marți că prin restrângerea definiției familiei din inițiativa cetățenească la căsătoria dintre bărbat și femeie se riscă texte legislative interpretabile, informează Agerpres.

"Părerea mea personală este următoarea — și mi-o asum pentru că nu îmi place ipocrizia, mai ales generată de oameni care pot să schimbe decizii politice: cetățenii au dreptul suveran de a iniția referendumul, de asemenea, parlamentarii au dreptul de a opera modificări pe textul legilor. Cred că în acest demers ar fi trebuit să existe o deschidere spre dialog din partea celor care au susținut referendumul, printre care mă număr și eu, și cei care consideră că textul în sine poate să fie mai bun. Cred că trebuie mult mai multă precauție atunci când, printr-un entuziasm generalizat, se încearcă niște formule mai radicale, care blochează acte normative în vigoare. Vă dădeam exemplul a trei legi prin care familia este definită și ca relația dintre mamă și copil sau dintre tată și copil, ori în momentul în care prin Constituția României restrângi familia doar la căsătoria dintre bărbat și femeie înseamnă că automat va trebui să se opereze modificări și pe celelalte legi în vigoare. Așadar, poate că dintr-un scop nobil pe care l-am susținut și eu, pentru că România trebuie să aibă niște valori de bază la care să se ancoreze în permanență, riscăm texte legislative care sunt interpretabile, ceea ce reprezintă o mare problemă cu care se confruntă România în ultimii ani de zile. Vedem tot mai mult că sunt texte constituționale care permit și legi, și decizii interpretabile, ceea ce este în defavoarea cetățenilor, în primul rând", a explicat Raluca Turcan, la Parlament.

Ea a precizat că PNL va depune amendamente la Senat pentru acest proiect.

"Poziția PNL va fi aceeași, și anume vom încerca să facem amendamente pe textul inițiativei cetățenești astfel încât să definim foarte clar cât de mult poate fi sprijinită familia prin Constituția României și să încurajăm garantarea întemeierii familiei prin Constituția României, să clarificăm și instituția căsătoriei, iar dacă aceste amendamente nu vor fi acceptate, probabil că unii senatori vor vota așa cum s-a întâmplat și la Camera Deputaților pentru referendumul și inițiativa cetățenească cu textul propus de ei, alții probabil că se vor abține", a arătat liderul PNL.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți, cu 232 de voturi "pentru", 22 — "împotrivă" și 13 abțineri, inițiativa cetățenească pentru revizuirea Constituției cu privire la redefinirea familiei.

Această inițiativă cetățenească prevede că "familia se întemeiază pe căsătoria liber consfințită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor".

Sursă: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » AVERTISMENTUL Ralucăi Turcan cu privire la modificarea definiţiei familiei din Constituţie!