Antena Meniu Search
x

Bac 2018, proba orală la română: ce se întâmplă când profesorii îţi dau calificative diferite

Proba orală la română de la examenul de Bac 2018 la română se desfăşoară pe 12-13 februarie, iar examinatorii nu dau note, ci calificative.

Ce se întâmplă când profesorii îţi dau calificative diferite la proba orală la limba română de la Bacalaureat 2018? - Hepta

Proba orală la română de la examenul de Bac 2018 la română se desfăşoară pe 12-13 februarie, iar examinatorii nu dau note, ci calificative. Dar ce se întâmplă când profesorii îţi dau calificative diferite?

Calificativele la proba orală la română de la Bacalaureat 2018, dar şi la proba de limba maternă, sunt numite numite niveluri de competenţă lingvistică.

Calificativele pentru Proba orală la limba română de la Bac 2018

La finalul probei orale la limba română, candidaţii pot primi trei calificative (niveluri de competenţă lingvistică):

Pe acelaşi subiect
  • utilizator mediu
  • utilizator avansat
  • utilizator experimentat

Conform procedurii publicate de Ministerul Educaţiei pe edu.ro, în situaţia în care cei doi profesori examinatori acordă acelaşi calificativ, acesta devine nivelul de competenţă lingvistică de comunicare orală în limba română care se înscrie în diploma de Bacalaureat şi în certificatul care atestă nivelul de competenţă lingvistică de comunicare orală în limba română.

Ce se întâmplă când profesorii dau calificative diferite

În cazul în care cei doi examinatori acordă calificative diferite, nivelul de competenţă lingvistică de comunicare orală în limba română se stabileşte astfel

  • dacă un profesor dă calificativul utilizator mediu, iar celălalt acordă calificativul utilizator avansat, nivelul de competenţă lingvistică primit de candidat va fi utilizator avansat.
  • dacă un profesor dă calificativul utilizator mediu, iar al doilea examinator acordă calificativul utilizator experimentat, nivelul de competenţă lingvistică primit de candidat va fi utilizator avansat.
  • dacă unul dintre examinatori acordă calificativul utilizator avansat, iar celălalt dă calificativul utilizator experimentat, nivelul de competenţă lingvistică primit de candidat va fi utilizator experimentat.

Nivelul de competenţă lingvistică de comunicare orală în limba română acordat candidatului se înscrie în borderoul final al probei de Bac 2018.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » Bac 2018, proba orală la română: ce se întâmplă când profesorii îţi dau calificative diferite