Antena Meniu Search
x

Bacalaureat 2013: 40 de profesori, audiati ore in sir, la Politie

40 de cadre didactice au dat cu subsemnatul in fata oamnenilor legii, dupa ce au fost saltate chiar in timpul examenului de Bacalaureat

Vezi și

UPDATE 11:00 Presedintele comisiei de examen de la Liceul "Bolintineanu" fusese numit cu 48 de ore inaintea probei scrise la Limba romana, prin ordin de ministru, acesta fiind Gratiela Niculescu, de la Universitatea Politehnica, presedintele Comisiei de bacalaureat din Capitala. Presedintele Comisiei Municipale de Bacalaureat Bucuresti, Florin Lixandru,  a spus ca duminica a avut loc instruirea presedintilor comisiilor de bacalaureat, in prezenta directorilor unitatilor de invatamant, care apoi i-au condus pe presedinti in scoli, pentru a le prezenta modul in care a fost organizata unitatea de invatamant pentru proba scrisa la Limba si literatura romana, sustinuta luni, conform Mediafax.

UPDATE 08:30 Directoarea Liceului "Dimitrie Bolintineanu" din Capitala a fost retinuta. Costica Varzaru urmeaza sa fie dusa la instanta cu propunerea de arestare preventiva.

Profesori, supraveghetori, secretare - cu totii s-au perindat in plina noapte prin curtea sediului Politiei Capitalei. Dupa un maraton de audieri, majoritatea dascalilor au fost lasati sa plece acasa.

Printre ei si directorul adjunct al Liceului Dimitrie Bolintineanu. Profesorii sunt suspectati ca le-ar fi spus elevilor subiectele la proba de limba si literatura romana, desfasurata ieri. Asupra lor ar fi fost gasiti bani si cadouri. “Nu am niciun amestesc, dar daca va fi decizia Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, nu e vorba de o demitere. Nu cunoasteam comisia, nici acum nu o stiu. Elevii au predat lucrarile, au plecat si domnii de la politie au venit si si-au facut treaba”, a declarat Dorina Stanoiu, directorul adjunct al Liceului Dimitrie Bolintineanu.

Butoiul cu pulbere a explodat imediat dupa terminarea probei scrise la Limba si literatura romana. "Nu stie nimeni ce a picat la partea a treia? Eu am aflat: tema si viziunea despre lume apartine simbolismului. Daca aveti ceva rezolvare ar fi super." Acesta este anuntul postat la ora 08:34 de minute pe internet. Mai exact, cu 26 de minute inainte de ora la care elevii ar fi trebuit sa primeasca subiectele. De aici la un scandal national nu a mai fost decat un singur pas.

Atunci, politistii, serviciile speciale si directia generala anticoruptie i-au luat pe sus pe profesorii supraveghetori burdusiti cu cadouri si sume de bani primite de la elevi. Cinci membrii din comisia de evaluare si 32 de profesorii sunt audiati dupa ce au ajuns la politie cu autobuzul.

Anchetatorii i-au urmarit pe profesori aproape o luna, iar ieri au mers la sigur. In plina sesiune de examen, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti nu a mai avut rabdare sa astepte rezultatele anchetei si primele capete au cazut deja.

Anchetatorii sunt, insa, de alta parere. Directorul general al Liceului, Costica Varzaru, a fost demis, iar comisia de evaluare, schimbata complet. Nu este prima data cand directorul se afla in mijlocul unui scandal. In 2003, aceeasi doamna Varzaru facea valuri pe internet dupa ce a fost filmata in timp ce isi dezbraca elevii la un banchet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Bacalaureat 2013: 40 de profesori, audiati ore in sir, la Politie