Antena Meniu Search
x

Bacalaureat 2018. Sesiune specială pentru olimpici. Calendarul probelor pentru absolvenţii loturilor naţionale

Sesiunea specială a examenului naţional de Bacalaureat 2018 va fi organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi se va derula între 10-25 mai 2018.

Sesiunea specială a examenului naţional de Bacalaureat 2018 pentru absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale care se pregătesc pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale va fi organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi se va derula în intervalul 10-25 mai 2018, a anunţat Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat pe site-ul oficial al instituţiei un comunicat prin care transmite ultimele detalii privind sesiunea specială dedicată absolveţilor olimpici a examenului de Bacalaureat 2018.

Comisia de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova va nominaliza ulterior unităţile de învăţământ care vor găzdui centrele de examen şi de evaluare pentru această sesiune specială la care înscrierea candidaţilor va avea loc în zilele de 10 şi 11 mai, potrivit MEN.

Pe acelaşi subiect

Bacalaureat 2018: Calendar examene sesiune specială

Probele de evaluare a competenţelor se vor desfăşura astfel:

  • 14-15 mai: evaluarea competenţelor ligvistice în limba română/limba maternă
  • 16 mai: evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională
  • 17-18 mai: evaluarea competenţelor digitale

Probele scrise au următorul calendar:

  • 21 mai: proba Limba şi literatura română
  • 22 mai: proba obligatorie a profilului 
  • 23 mai: proba la alegere a profilului şi specializării 
  • 24 mai: proba limba şi literatura maternă

Bacalaureat 2018: Afişare rezultate sesiunea specială

Afişarea primelor rezultate, la sediul unităţii de învăţământ care va găzdui această sesiune specială, este prevăzută pentru data de 24 mai (până la ora 18:00), depunerea contestaţiilor fiind programată în cursul aceleiaşi zile (18:00 - 20:00).

În data de 25 mai vor fi soluţionate contestaţiile şi afişate rezultatele finale.

Toţi ceilalţi absolvenţi de liceu intră în febra examenelor din februare, când încep probele orale pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2018, iar examenele scrise sunt programate începând din 25 iunie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri sociale » Bacalaureat 2018. Sesiune specială pentru olimpici. Calendarul probelor pentru absolvenţii loturilor naţionale