Antena Meniu Search
x

Video Bacalaureat de nota 10: Ateliere de lectură pentru elevi

Elevii care urmează să susţină Bacalaureatul în această vară primesc un ajutor nesperat de la actori. "10 pentru BAC" este un proiect iniţiat de Ministerul Culturii.

de Redactia Observator

la 28.01.2021, 18:46

Vezi și

Concret, au fost organizate nişte ateliere de lectură, unde actori profesionişti le promovează elevilor operele româneşti din materia pentru examen. Astfel, elevii vor avea senzaţia că participă la o piesă de teatru, dar în acelaşi timp vor învaţa şi pentru examenul maturităţii.

Angel Popescu: "Mare bucurie s-au redeschis teatrele, în capacitate de 30 la sută, şi aşa că mi-am propus să le fac o vizită unor prieteni la teatrul arte de îl animă. Bine v-am găsit dragilor, o echipă veselă, frumoasă ..este o stare de bine aici, veselie multă. Da este şi ne bucurăm Proiectul 10 pentru bac este un proiect realizat cu sprijinul Ministerului Culturii şi a constat în 3 ateliere de lectură, spectacole lectură..pentru un public numeros aş spune eu, chiar ne-am depăşit targetul în jur de 350 de elevi ai colegiului Mihai Viteazu şi Cuza".

"Este foarte important ca elevii care au in fata doar bucatile pe care le citesc ptr bac sa aiba sansa de a vedea aceste fragmente sau bucati recomandate in programa ,sa le vada interpretate de niste actori .eu cred ca asta ii face sa fie mult mai inventivi ,mai atenti si le imbogateste universul .in discutiile cu ei erau f incantati si din start gaseau noi optiunui sa si dezvilte aceasta intamplare pe care au avut o cu noi", mai spune Angel Popescu.

"Le dorim tuturor elevilor să aiba nota 10 la bacalaureat iar daca nu au nota 10 macar sa aiba interesul si dragostea de a citi literatura ,dramaturgie ,de a cunoaste utori importanti care ne reprezinta si de ce nu sa vin ala teatru". 

Detalii în video.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Bacalaureat de nota 10: Ateliere de lectură pentru elevi