Antena Meniu Search
x

Video Băile minerale Telega, pe locul 5 în lume, au ajuns o ruină. De ce a renunţat Ciprian Marica să investească aici

Băile minerale Telega, locul în care mii de oameni veneau pe vremuri la tratament, sunt acum o ruină. Staţiunea a fost concesionată ani buni unei firme private, însă investiţiile nu au venit niciodată. Acum, primăria Telega a recuperat Bălie, dar care va fi soarta lor rămâne de văzut. Administraţia locală nu dispune de mulţi bani, aşa că este în căutare de alţi investitori. Marica s-a interesat de ele, însă fostul fotbalist a bătut apoi în retragere.

de Cristi Georgescu

la 21.06.2022, 08:16

Vezi și

Cine mai intră acum în baza de tratament de la Telega, o face pe riscul său. Toate facilităţile sunt de mult ruinate. Băile au fost concesionate cu mulţi ani în urmă unei firme private, însă investiţiile promise nu s-au realizat niciodată. Acum, după un îndelung proces, Băile au revenit în administrarea primăriei Telega.

Băile Telega, pe locul 5 într-un top mondial, au ajuns ruină

Băile sărate de la Telega erau renumite pentru proprietăţile curative, pentru că au o salinitate crescută şi sunt bogate în minerale. Institutul Balnear Francez a plasat staţiunea pe locul 2 în Europa şi pe locul 5 în lume în ceea ce priveşte contribuţia în vindecarea a numeroase boli. În perioada interbelică, membrii familiei regale se tratau la Telega. Acum, totul este ruină.

Primăria nu a decis încă ce va face cu staţiunea. "Unii doresc să le administreze primăria, dar trebuie să ținem cont că nu sunt fonduri. Să se acceseze fonduri europene, durează. Acum nu știu dacă ne permitem să mai stăm trei ani pentru așteptarea proiectelor de accesare a fondurilor europene", spune Mihai Brezeanu, primar.

Pe acelaşi subiect

Ciprian Marica a renunţat să mai investească aici

Iniţial, fotbalistul Ciprian Marica şi-ar fi dorit să investeasca aici, dar s-a răzgândit. "Înţeleg că e destul de complicată povestea şi am renunţat", a declarat el. Locuitorii din zonă speră că autorităţile vor găsi soluţiile necesare pentru a readuce la viaţă baza de tratament.

"Pe vremea mea, părinţii mei au făcut tratament aici. Aveam şi medic atunci. Pe vremea aceea, în '70", îşi aminteşte un român. "Să o facă ca lumea ca să-i dea drumul. Trebuie făcută perfect. Nu să se joace. Că nu se joacă cu aşa ceva", crede un altul. O decizie urmează să fie luată de consiliul local în viitorul apropiat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Băile minerale Telega, pe locul 5 în lume, au ajuns o ruină. De ce a renunţat Ciprian Marica să investească aici