Meniu LIVE
Search
x

Ciprian Marica îl apără pe Sebastian Colţescu, acuzat de rasism la meciul PSG - Istanbul Basaksehir: "S-a făcut un circ incredibil!"

Ciprian Marica sare în apărarea arbitrului Sebastian Colţescu, aflat în centrul unui scandal uriaş de rasism, după ce a folosit cuvântul „negru” la adresa lui Pierre Webo, antrenorul secund al echipei Istanbul Başakşehir, în timpul partidei de fotbal cu PSG din Liga Campionilor.

De Veronica Micu la 09.12.2020, 08:28

Fostul internațíonal Ciprian Marica admite eroarea lui Sebastian Colțescu, dar crede că nu s-a luat nicio măsură când românii, în diverse situații, au fost jigniți.

Actualul finanțator de la Farul Constanța spune că jucătorii celor două echipe au exagerat când au ieșit de pe teren.

Citeşte şi: Brigada de arbitri români implicată în scandalul de la Paris Saint Germain - Istanbul Başakşehir, înlocuită cu una de sacrificiu

Ciprian Marica a adus aminte că nu s-a procedat la fel și vremea când jucătorii români care evoluau în străinătate erau etichetați în diferite feluri.

“Coltescu a greșit! Dar de la asta până a i se da o dimensiune planetară unei erori de exprimare, e cale lunga. S-a făcut un circ incredibil cu retragerea de pe teren, cu refuzul de a mai juca fotbal!

Să fim serioși, rasismul exista, e de condamnat în orice situație, dar nu despre rasism e vorba în cazul nefericitului Coltescu. S-a grăbit, a greșit, dar e prea mult!

Stiu ce spun, fiindcă, spre exemplu, în cariera mea n-am văzut vreo reacție când noi, românii, eram făcuți țigani pe afișele meciurilor oficiale la Paris. Și în atâtea și atâtea situații, în meciuri din Champions League, în jocuri cu vizibilitate mare.

Aloooo, domnilor fotbaliști și oficiali, ati făcut show în seara asta! Din păcate pornit de la o greșeală de exprimare a lui Coltescu, așa cum am mai spus. Cu acest gen de spectacol chiar se duce în derizoriu lupta contra rasismului, se aduce un deserviciu celor care chiar fac eforturi serioase pe acest plan.

Avem noi, românii, multe probleme, dar asta cu rasismul nu!”, a scris Ciprian Marica, pe contul oficial de Facebook.

Meciul PSG - Istanbul Basaksehir întrerupt, arbitrul român Sebastian Colțescu acuzat de rasism

Meciul PSG - Istanbul Basaksehir a fost întrerupt în minutul 16, după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colțescu l-a chemat la margine pe Ovidiu Hațegan, arbitrul principal, și i-a transmis să elimine un jucător de la oaspeți, Pierre Webo. Colțescu s-ar fi referit la acesta ca ”ăla negru”.

Jucătorii turci au început să protesteze și au plecat la vestiare, acuzându-l de rasism pe arbitrul român.

Citeşte şi: Reacţia lui Jurgen Klopp, după scandalul în care a fost implicat Sebastian Colţescu la Paris Saint Germain - Istanbul Başakşehir

Deși UEFA a căutat să găsească o cale pentru ca partida să se reia, jucătorii de la Istanbul Basaksehir au plecat de la stadion.

Reacția FRF după incident

Federația Română de Fotbal a luat act de cele întâmplate la partida din Liga Campionilor, PSG – Istanbul Bașakșehir, partidă întreruptă în minutul 14, în urma unui incident în care a fost implicat Sebastian Colțescu, cel de-al patrulea oficial al meciului.

Partida nu a mai continuat, iar UEFA va analiza incidentul. Federația Română de Fotbal așteaptă raportul forului de la Nyon pentru a afla exact cele petrecute și pentru a acționa în consecință!

Federația Română de Fotbal se delimitează ferm de orice acțiune sau declarație cu tentă rasistă sau xenofobă!”, este comunicatul FRF.

Citeşte şi: PSG - Istanbul Basaksehir. Recep Erdogan și miniștrii din guvernul Turciei reacționează la scandalul în care este implicat Sebastian Colțescu

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sport » Ciprian Marica îl apără pe Sebastian Colţescu, acuzat de rasism la meciul PSG - Istanbul Basaksehir: "S-a făcut un circ incredibil!"