Antena Meniu Search
x

Atentatorul din Iasi se credea sfant si traia intr-o chilie, in munti

A gasit bomba in munti, langa pestera in care traia. Atentatorul din Iasi a plimbat proiectilul distrugator sute de kilometri, cu un maxi-taxi.

Vezi și

Mai vorbise despre planul de a arunca in aer universitatea, insa nu l-a bagat nimeni in seama. A detonat bomba printre studenti, ca sa atraga atentia lumii. Si daca exploda, ar fi fost nenorocire.

Fusese un student stralucit, aproape de doctorat. Un profesor i-a respins insa lucrarea, iar asta l-a impins in ghearele depresiei.

Dupa multe internari la Spitalul Socola si cateva carti scrise, atentatorul a ajuns tocmai in Carlibaba, in Suceava. Gasise aici o pestera. I-a instalat tocuri de lemn si o cruce, la intrare.

In prima zi de Paste ar fi dat peste un proiectil de 15 kilograme, neexplodat. L-a citit ca pe un semn divin. Ar fi inceput sa le vorbeasca oamenilor despre intentiile lui explozive. Duminica, a pus proiectilul in rucsac si l-a carat, printre alti pasageri, intr-un maxi taxi la Iasi.

Cu bomba in spate, a intrat in amfiteatrul in care isi daduse si el examene. A detonat-o, din greseala. Daca declansatorul construit dupa retete talibane ar fi functionat, Romania ar fi fost astazi din nou in doliu. 45 de studenti si profesori ucisi de un suflu de foc.

Dupa ce l-au retinut, anchetatorii i-au vizitat apartamentul. Ar fi gasit cateva piese care i-au ramas dupa ce a construit bomba.

Inca doua bombe! Cu asta i-a momit atentatorul pe pirotehnisti, in zona de agrement Ciric. Le-ar fi spus ca le-a ingropat intre copaci. Nu au fost gasite.

In fata Universitatii "Gheorghe Asachi", mama atentatorului a venit sa ceara si sa dea socoteala. A vrut sa stea de vorba cu cei care nu au crezut amenintarile fiului ei si a incercat sa explice de ce l-a luat pe barbat din mainile medicilor si a acceptat sa nu-i dea tratamentul: “Cand mi-am vazut baiatul cu coloana aproape paralizata, picioarele, circulatia nu mai exista, saliva, am mers la sefa de la psihiatrie si i-am zis <pe semnatura, imi iau baiatul acasa>”.

Voia sa fie ascultat, vazut, primit. A detonat bomba in universitate, ca sa vina televiziunile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Atentatorul din Iasi se credea sfant si traia intr-o chilie, in munti