Antena Meniu Search
x

Foto Bătrânică salvată de la moarte după ce a căzut în balcon, iar mâncarea de pe aragaz a luat foc, în Botoșani

O bătrână de 87 ani a fost salvată, luni seara, de pompierii botoșăneni, dintr-un apartament plin de fum. Vecinii femeii, care locuiește la parterul unui bloc de pe strada Octav Onicescu, din municipiul Botoșani, au alarmat forțele de intervenție după ce au simțit miros de fum, transmite ISU Botoșani.

de Redactia Observator

la 20.09.2021, 22:35

oală cu mâncare arsă
Bătrânică salvat de la moarte după ce a căzut în balcon, iar mâncarea de pe aragaz a luat foc, în Botoșani - ISU Botoșani

"Pompierii a intrat în interior, după ce au reușit să deschidă, prin exterior, un geam de la balconul apartamentului. Femeia a fost găsită cazută în balcon și se plângea că nu se poate mișca. Un fum dens, care provenea de la o cratiță cu mâncare aflată pe aragazul în funcțiune, era în toate încăperile. 

În timp ce unul dintre salvatori a deschis ușa de la intrare în apartament pentru a facilita accesul cadrelor medicale ale Serviciului Județean de Ambulanță la femeie, ceilalți au înlăturat oala de pe aragaz și au deschis ferestrele pentru aerisirea locuinței", au transmis pompierii botoșăneni.

Potrivit ISU, femeia a fost preluată și transportată la spital pentru stabilirea diagnosticului și îngrijiri medicale de specialitate. Acesta a spus că i s-a făcut rău, a căzut în balcon și nu a mai reușit să ajungă în bucătărie unde avea mâncarea pe foc.

Intervenția și pentru salvarea unei mame și a fiicei ei, în comuna Leorda

Două persoane, mamă și fiică, de 78 respectiv 45 ani, au suferit arsuri de gradul II și III, după ce casa unde locuiau a luat foc. S-a întâmplat în această seară, în comuna Leorda. Mama a fost scoasă din casa cuprinsă de flăcări de vecini. Fiica a fost găsită într-o anexă, inconștientă, de către doi pompieri, plt.maj. Teodor Nedelcu și plt.adj. Paul Popovici, aflați în timpul liber și care au fost sunați din dispeceratul unității să intervină, întrucât locuiesc în comună, a anunțat ISU Botoșani.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pompierii au transmis că victimele au fost preluate de către echipajele Serviciului Județean de Ambulanță și SMURD, aflate la fața locului, și transportate la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. La fața locului au ajuns și trei echipaje de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentelor de Pompieri Botoșani și Dorohoi. La sosirea forțelor de intervenție, ardea întreaga locuință, existând pericolul de propagare la o anexă și o locuințele din gospodăriile vecinilor. Flăcările măsurau aproximativ patru metri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Bătrânică salvată de la moarte după ce a căzut în balcon, iar mâncarea de pe aragaz a luat foc, în Botoșani