Antena Meniu Search
x

Bentita tricolora din Covasna se lasa cu ancheta

Scandalul de la grupul scolar din Covasna ia amploare dupa ce o eleva de 15 ani a fost amenintata cu moartea si injurata de colegi pentru ca a purtat o bentita tricolora! Politia a deschis un dosar penal cu autor necunoscut. Consiliul National al Elevilor spune ca fata a fost discriminata si a cerut Ministerului Educatiei sa ia masuri.

Vezi și

In primul rand, elevii romani au luat atitudine. Aproape toti au venit azi cu insemne romanesti. Spun ca nu se vor lasa calcati in picioare. Directorul Grupului Scolar din Covasna a declarat ca eleva de 15 ani n-a primit nicio sanctiune.

O echipa de la Ministerului Educatiei face verificari, iar politistii au deschis o ancheta penala si incearca sa stabileasca cine sunt cei care au postat mesajele de amenintare.

Azi dimineata, fata a venit la scoala insotita de cateva colege si de tatal uneia dintre ele, care e si politist.

Va reamintim ca eleva a mers la scoala, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, cu o bentita in culorile tricolorului romanesc. Diriginta ar fi vrut, ieri, sa i-o taie cu foarfeca. Amenintarile au curs si pe Facebook de la colegii ei. Fata spune ca le-a intors gestul celor care au purtat insemne maghiare, pe 1 Decembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Bentita tricolora din Covasna se lasa cu ancheta