Antena Meniu Search
x

Big Brother pe drumurile României! Ministerul Transporturilor vrea camere video de ultimă generaţie şi senzori de greutate în asfalt pe autostrăzi şi DN1

Apare Big Brother pe autostrăzile din România. Ministerul Transporturilor pregăteşte un sistem de supraveghere modern pentru cele mai importante şosele.

Vezi și

Apare Big Brother pe autostrăzile din România. Ministerul Transporturilor pregăteşte un sistem de supraveghere modern pentru cele mai importante şosele de mare viteză, dar şi pentru Drumul Naţional 1.

Ministerul Transporturilor vrea camere video de ultimă generaţie, fixe şi mobile, dar şi sisteme electronice radar, supervizarea traficului şi a incidentelor rutiere în timp real şi senzori de greutate şi dimensiune. Toate ar putea exista pe trei autostrăzi şi pe DN1. 

Pe mai multe tronsoane de drum vor fi amplasaţi, în asfalt, senzori care depistează greutatea şi dimensiunea, unui camion, spre exemplu. Dacă identificarea arată depăşirea normelor, semnalul este înregistrat şi transmis în dispecerat, unde datele sunt procesate şi, ulterior, un dispecer, transmite informaţiile în teren unde autorităţile abilitate pot face verificările necesare.

Pentru toată infrastructura rutieră este un beneficiu, deoarece ştim foarte bine că transportatorii supraîncărcaţi deteriorează suprafaţa asfaltică.

Printre transportatori, însă, părerile sunt împărţite.

Camerele vor fi amplasate din doi în doi kilometri, iar unele dintre ele vor avea rol de radar.

Aşa că nu vă bucuraţi dacă aţi depăşit viteza şi nu aţi fost oprit de poliţişti, pentru că amenda va veni acasă, în plic. Şi va fi greu de contestat.

În momentul în care va avea loc un eveniment, acesta va fi filmat şi această filmare va putea fi prezentată ca probă.

Proiectul este acum în dezbatere publică. Dacă va fi aprobat, implementarea întregului sistem va dura trei ani, începând cu 2018, şi va costa 27 de milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Big Brother pe drumurile României! Ministerul Transporturilor vrea camere video de ultimă generaţie şi senzori de greutate în asfalt pe autostrăzi şi DN1