Antena Meniu Search
x

Video Bilete tratament 2022 pentru pensionari: Motivul pentru care tot mai puţini vârstnici vor ajunge în stațiunile balneare din România

Tot mai puțini pensionari vizitează stațiunile balneare. Doritori sunt, dar nu sunt bilete. Tarifele mari din domeniul HORECA au înjumătățit numărul biletelor de tratament destinate pensionarilor. Așa se face că în stațiunile balneare din România vor ajunge mult mai puțini vârstnici decât ar trebui. 

de Redactia Observator

la 15.07.2022, 08:51

Vezi și

Numărul pensionarilor care primesc bilete de tratament s-a înjumătăţit faţă de anul trecut. Motivul - preţul unui bilet este mult mai mare, iar statul alocă aceeaşi bani pentru acest segment. 

Eugenia Neagoe, director executiv Casa județeană de pensii Mureș: Suma alocată prin legea ministerului s-a menținut la același nivel ca și înainte de pandemie. Însă am remarcat o creștere de 30% al prețului mediu al unui bilet de tratament. Dacă înainte de pandemie prețul mediu al unui bilet de tratament era de 1.600, acum avem puţin peste 2.000. 

Staţiunea Sovata este una dintre cele mai iubite de către pensionari. Dacă în anii trecuţi ajungeau aici peste 5.000 de pensionari, anul acesta situaţia s-a schimbat radical. 

Cosmin Drăgan, administrator de bază de tratament la Sovata: Ne afectează destul de bine. Primim mai puţin de jumătate faţă de anii trecuţi. Dar din ce am auzit solicitări ar fi, doar bilete nu sunt. Din păcate am fost nevoiţi să scumpim din cauza costurilor la energie, gaz. 

Pe acelaşi subiect

Andras Bartha, medic: Tratamentul balneofizical de la Sovata este indicat pentru bolile aparatului locomotor și pentru bolile ginecologice cronice. Numărul biletelor s-a redus. Ele includeau 10 zile de tratament cu 36 de proceduri și patru proceduri pe zi. 

Vârstnicii care au nevoie de aceste tratamente speră că se vor număra printre norocoşii care vor prinde bilete.

Pacienta: Ar trebui să se suplimenteze, să aibă dreptul fiecare. Dacă eşti pensionar, ai muncit o viaţă, e normal. Ori nimeni ori toataă lumea. 

Reporter: De ce e important să mergeţi la tratament?

Pacient: Mai reparăm câteva ceva din „mecanismul“ ăsta al nostru. 

Pe lângă Sovata, alte staţiuni căutate sunt Covasna, Băile Herculane, Tușnad, Geoagiu sau Băile Felix.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Bilete tratament 2022 pentru pensionari: Motivul pentru care tot mai puţini vârstnici vor ajunge în stațiunile balneare din România