Antena Meniu Search
x

Video Staţiunea Jabeniţa, cunoscută pentru nămolul terapeutic, scoasă la vânzare. Cât costă comoara balneară din Mureş

O veche comoară a tratamentelor balneare din Mureş, staţiunea "Băile Sărate Jabeniţa", a fost scoasă de curând la vânzare. Pare să fie singura şansă de resuscitare a staţiunii, care a fost lăsată în ultimii ani în paragină. Vândută de la un proprietar la altul, primăria ar fi vrut să o recupereze, dar nu a avut suficiente fonduri. Nici acum suma cu care este scoasă la vânzare nu este deloc de neglijat. Actualul proprietar, un om de afaceri din Bucureşti, cere pe ea peste jumătate de milion de euro.

de Redactia Observator

la 28.04.2022, 18:12

Vezi și

De doi ani de zile turiştii care vin să se scalde în apa sărată din Jabeniţa sunt dezamăgiţi de starea în care a ajuns. Nu a mai fost făcută nicio modernizare, iar, asemenea altor zone turistice din ţară, staţiunea a fost lăsată la mâna sorţii. 

Tătar Chirilă Ilie, primar Jabeniţa: Un loc care altădată era o imagine superbă pentru comuna Solovăstru şi pentru locuitorii satului Jabeniţa, astăzi este un punct negru.

Salvarea ar putea veni însă din partea unui noi investitor. Staţiunea este scoasă la vânzare. 655.000 de euro, atât trebuie să ofere viitorul proprietar al staţiunii. Localnicii cu greu cred că cineva s-ar încumeta s-o cumpere.

Stațiunea Jabelnița, proprietatea unui bucureștean

Pe acelaşi subiect

Staţiunea se află acum în proprietatea unui bucureştean, iar primăria a încercat să o cumpere în urmă cu câţiva ani, dar bugetul nu a putut acoperi costurile. De atunci localnicii trăiesc cu speranţa că cineva va reînvia locul care altădată era plin de turişti din toată Europa.

Tătar Chirilă Ilie, primar Jabeniţa: Este o pierde imensă nu numai pentru comuna Solovăstru, pentru întreaga Valea Ghiorghiului, judeţul Mureş şi de ce nu pentru România.

Domeniul dispune de lacuri sărate şi nămoluri sapropelice, resurse de o valoare incontestabilă. Deocamdată, nimeni nu s-a arătat interesat de staţiunea scoasă la vânzare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Staţiunea Jabeniţa, cunoscută pentru nămolul terapeutic, scoasă la vânzare. Cât costă comoara balneară din Mureş