Antena Meniu Search
x

Birocrația ucide ancheta în cazul copiilor ţinuţi în viaţă cu ajutorul dializei

În timp ce 9 copii din Argeş sunt ţinuţi în viaţă cu ajutorul dializei, responsabilii de la Sănătate Publică nu reuşesc nici acum să dea răspunsuri. Spun că nu pot găsi familiile copiilor bolnavi doar pe baza codului numeric personal, din cauza birocraţiei

Vezi și

În timp ce 9 copii din Argeş sunt ţinuţi în viaţă cu ajutorul dializei, responsabilii de la Sănătate Publică nu reuşesc nici acum să dea răspunsuri. Spun că nu pot găsi familiile copiilor bolnavi doar pe baza codului numeric personal, din cauza birocraţiei. 

Cercetările au început de două zile. Deşi au trecut aproape două săptămâni de când un copil a murit, iar medicii din Argeş s-au declarat neputincioşi în faţa avalanşei de cazuri de insuficienţă renală. În loc să caute ce provoacă nenorocirile, angajaţii DSP se plâng de birocraţie.

Reporterii Observator au ajuns acolo unde Sănătatea Publică Argeş spune că nu are adresa. La Poiana Lacului, bucătăria familiei Şerban a rămas neatinsă din ziua în care părinţii speriaţi au plecat la spital, cu copilul bolnav în braţe. Sticle cu apă, cutii cu lapte, biberoane şi ustensile.

La Mărăcineni, familia unui copil bolnav a fost vizitată prima dată de poliţişti. Ei au adunat probe imediat după ce fetiţa a fost trimisă de urgenţă la spitalul Marie Curie din Bucureşti. Abia astăzi au ajuns şi angajaţii DSP. Să ia probe de apă.

La secţia de infecţioase a spitalului din Piteşti sunt acum 13 copii. Alţi nouă au fost trimişi la Marie Curie cu insuficienţă renală provocată de infecţia cu e-coli. Toţi fac acum dializă. În timp ce angajaţii de la Sănătate Publică Argeş bâjbâie şi refuză să dea vreun avertisment, iar restul autorităţilor ridică din umeri, mii de părinţi sunt speriaţi pentru sănătatea şi viaţa copiilor lor. Nici măcar nu ştiu de ce să se ferească - de apă, de mâncare sau de lapte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Birocrația ucide ancheta în cazul copiilor ţinuţi în viaţă cu ajutorul dializei