Antena Meniu Search
x

Bisericile rămân închise pentru cel puțin încă două săptămâni, în ciuda nemulțumirilor afișate de preoți și credincioși

Avem liber la mall, la piscină sau la sălile de jocuri de noroc, dar nu şi la slujbe în biserică. Guvernul a decis ca acestea să aibă loc în continuare în aer liber, pentru că în interior ar fi prea periculos. Anunţul a născut noi controverse în Biserica Ortodoxă Română - mai mulţi preoţi critică dur decizia. În cel mai optimist scenariu, statul s-ar putea răzgândi abia peste două săptămâni.

de Redactia Observator

la 15.06.2020, 21:52

Vezi și
  • Autoritățile consideră că este periculos să intre mai multe persoane în biserică, în același timp.
  • Slujbele religioase ținute în continuare în aer liber.

Deşi preoţii şi credincioşii aşteptau redeschiderea bisericilor, odată cu al treilea val de relaxare, Guvernul le-a spulberat speranţele. Regulile rămân aceleaşi: slujbele sunt permise doar afară, iar credincioşii care vor să se roage în faţa altarului intră pe rând în lăcaşurile de cult. 

Deocamdată, slujbele în interior rămân periculoase, crede premierul Ludovic Orban. 

Anunţul a născut noi controverse în Biserica Ortodoxă Română. Preoţii se plâng că nu pot ţine tot timpul slujbe în aer liber, din cauza vremii. La Constanţa, de Sfinţii Constantin şi Elena, credincioşii s-au năpustit în biserică să se adăpostească de ploaie. Şi nici înăuntru, nici afară, nu au mai ţinut cont de distanţare.

La fel s-a întâmplat şi la slujba de Înviere repetată la malul mării, după decizia Arhiepiscopiei Tomisului. 

Credincioşii sunt împărţiţi în două tabere. De la revoltă, la precauţie. 

În cel mai fericit caz, bisericile ar putea fi redeschise la 1 iulie, a transmis azi ministrul Sănătăţii. Până atunci, în interiorul bisericilor pot fi oficiate doar botezuri, cununii și înmormântări la care pot participa maximum 16 persoane, cu obligaţia de a purta mască şi de a păstra distanţa socială.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Bisericile rămân închise pentru cel puțin încă două săptămâni, în ciuda nemulțumirilor afișate de preoți și credincioși