Antena Meniu Search
x

Video Blocaj la Inspectoratul Teritorial de Muncă Galaţi: De o săptămână nimeni nu mai lucrează în instituţie

Situaţie halucinantă la Inspectoratul Teritorial de Muncă Galaţi, care de mai bine de o săptămână nu are şef. Mandatul acestuia a expirat în 8 mai, iar Ministerul Muncii nu a numit pe altcineva în locul său, fapt ce a dus la un blocaj instituţional. Nimeni nu mai lucrează, nimeni nu inspectează şi nimeni n-a eliberat adeverinţe sau acte. Toţi au tăcut mâlc până ieri, când şi-au dat seama că n-are cine să le semneze statele de plată şi nu vor primi salariile. 

de Redactia Observator

la 17.05.2022, 08:50

Vezi și

La ITM Galaţi bate vântul prin birouri. 

Paznic-reporter: - Nimeni? 

- N-aveţi cu cine să vorbiţi. Nu ştiu ce să vă spun. 

- Nu este nimeni în instituţie să ne vorbească? 

Pe acelaşi subiect

- Exact. 

Situaţie fără precendet la Inspectoratul Teritorial de Muncă Galaţi

Blocajul din instituţie se "traduce" şi prin întârzieri la plata salariilor pentru angajaţi, precum și prin imposibilitatea de a emite, sau de a fi semnate ordinele de deplasare ale inspectorilor pentru acțiunile de control. 

Paznic: Totul este blocat. Adeverinţele care trebuiesc semnate, nu are cine să le semneze, salariile nu se iau.  

Inspector: Nu-i vorba de salarii pentru noi, e vorba de cei care vin şi cer adeverinţe şi sunt trimişi acasă pentru că nu pot să-şi ia o adeverinţă.  

Situaţia revoltătoare este explicată chiar de fostul inspector şef.

Laurenţiu Asaftei – fost inspector şef ITM Galaţi: Până în prezent, Ministerul Muncii, cel abilitat să numească inspectorii şefi ai Inspectoratelor Teritoriale de Muncă, nu a venit cu nici o decizie în acest sens, motiv pentru care activitatea de control este blocată.  

ITM Galați are doi adjuncți, dar niciunul nu a fost delegat de Ministerul Muncii să semneze ordinele de deplasare pentru inspectori și nici documentele către Trezorerie pentru plata salariilor.

Gabriel Panaitescu – prefect Galaţi: Nu s-au delegat competenţe niciunuia dintre cei doi directori. E o sincopă la nivel de minister. Bănuiesc că se va rezolva în timpul cel mai scurt.  

Dacă nu se rezolva cât mai rapid, situaţia poate deveni şi mai gravă în cazul unui accident de muncă sau al unei cercetări penale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Blocaj la Inspectoratul Teritorial de Muncă Galaţi: De o săptămână nimeni nu mai lucrează în instituţie