Antena Meniu Search
x

Boala mâinilor murdare face tot mai multe victime

Ne punem viaţa în pericol în fiecare zi. Şi atunci când uităm să ne spălăm pe mâini.

Vezi și

 Ne punem viaţa în pericol în fiecare zi. Şi atunci când uităm să ne spălăm pe mâini. Hepatita A, sau boala mâinilor murdare, nu are simptome, iar cei care o poartă riscă să-i îmbolnăvească şi pe cei din jur. Mai mult, virusul poate provoca moartea, când sistemul imunitar al bolnavului e slăbit.

Hepatita A este o boala foarte frecventa in Romania. În general, ajung in spital formele care sunt simptomatice. Se numeşte boala mâinilor murdare. De vină sunt microbii pe care-i adunăm din jurul nostru.

Contactul cu apa contaminată sau faptul că uităm să ne spălăm pe mâini favorizează apariţia virusului. Boala nu are simptome decât în forme grave. Până când bolnavii ajung să aibă febră şi dureri musculare, riscă să-i îmbolnăvească şi pe cei din jur.

În asociere cu alte boli autoimune, hepatita A poate căpăta forme agresive, care pun în pericol viaţa. Românii par conştienţi de primejdie, dar nu ţin cont de sfaturile medicilor.

Depistarea virusului se face doar prin efectuarea unor analize de specialitate. Anual, în lume, aproape un milion şi jumătate de oameni se îmbolnăvesc cu virusul hepatitic A.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Boala mâinilor murdare face tot mai multe victime