Antena Meniu Search
x

Boboteaza sărbătorită în avans într-un sat din Mureş

Nu numai petrecerile au început în avans, ci şi cele sfinte. Boboteaza, sărbătorită oficial pe 6 ianuarie, se pregăteşte cu mult înainte în Mureş.

Vezi și

Nu numai petrecerile au început în avans, pentru unii români, ci şi cele sfinte. Boboteaza, sărbătorită oficial pe 6 ianuarie, se pregăteşte cu mult înainte într-un sat din judeţul Mureş. Pentru că localitatea e mare, preotul umblă din casă-n casă încă de la sfârşitul lunii decembrie pentru a sfinţi locuinţele tuturor credincioşilor. Iar oamenii îşi curăţă casele şi-l aşteaptă pe părinte cu porţile deschise. Iar tradiţia este păstrată cu sfinţenie din moşi strămoşi. 

E sărbătoare în sat când umplă preotul cu Boboteaza. Fiecare gospodărie e făcută lună înainte de eveniment, iar faţa bisericească e aşteptată cu poarta şi uşa deschise, iar câinii sunt legaţi.

Slujba de sfinţire este înfăptuită aşa cum se cuvine, cu busuioc şi apă sfinţită, cu milostenie, dar şi cu dorinţa de a ajunge în casa fiecărui creştin. Aşa că preotul porneşte cu Boboteaza de pe 30 decembrie.

Indiferent în ce moment se ţine slujba, creştinii din sat sunt mulţumiţi. Important pentru ei este să aibă loc. Pentru că le-ar putea aduce curăţire sufletească şi bunăstare în noul an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Boboteaza sărbătorită în avans într-un sat din Mureş