Antena Meniu Search
x

Video Bolile respiratorii vor deveni a treia cauză a mortalităţii în lume. Unul din nouă români suferă de afecţiuni pulmonare

Un român din nouă suferă de o afecţiune care afectează căile aeriene. Sunt datele oficiale, însă medicii se tem că numărul celor care nu ştiu că au această boală ar putea fi mai mare. La nivel global, se estimează că afecţiunea va fi a treia cauză a mortalităţii în următorii ani.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 19.08.2021, 09:05

Vezi și

Unul din nouă români suferă de bronhopneumopatie obstructivă cronică (BPOC), o afecțiune care, spun medicii, va deveni a treia cauză de mortalitate în lume în următorii ani, după bolile cardiovasculare și cancer. În întreaga lume, 600 de milioane de oameni suferă de BPOC. Sunt cifrele oficiale. Neoficial, medicii spun că avem de-a face cu o afecțiune subdiagnosticată, fenomen care s-a accentuat în perioada pandemiei. Cei mai importanți factori de risc ce pot duce la îmbolnăvire sunt fumatul și poluarea.

Terapiile pentru tratarea BPOC disponibile în România sunt asemănătoare cu cele din Uniunea Europeană, însă problema cea mai mare este că o parte dintre pacienții cu simptome nu ajung la medic pentru o banală spirometrie și pentru a li se pune diagnosticul, declară, într-un interviu acordat HotNews.ro, Roxana Maria Nemeș, medic primar pneumolog și medic specialist pediatru la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitală și președintele Societății Române de Pneumologie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Bolile respiratorii vor deveni a treia cauză a mortalităţii în lume. Unul din nouă români suferă de afecţiuni pulmonare