Antena Meniu Search
x

BOR despre tragedia de la Colectiv: „Nu puteam sfinţi ce nu există. Preotul nu putea veni neinvitat la Colectiv!”

Preoții nu țin slujbe decât dacă sunt invitați, iar acestea se desfășoară doar în anumite contexte, nu în orice condiții

Preoții nu țin slujbe decât dacă sunt invitați, iar acestea se desfășoară doar în anumite contexte, nu în orice condiții, a declarat Constantin Stoica, purtător de cuvânt al Bisercii Ortodoxe Române care a adăugat că preoții nu au venit să sfințească clubul Colectiv sau să facă o slujbă, după tragedie, deoarece nu au fost invitați.

Preoții nu țin slujbe decât dacă sunt invitați, iar acestea se desfășoară doar în contexte anume, nu în orice condiții, a declarat Constantin Stoica, purtător de cuvânt al Bisercii Ortodoxe Române. Acesta a mai precizat că sfințirea mașinilor este un lucru normal pentru că se face la cererea proprietarilor și lângă lăcașele de cult. Pe de altă parte, nu se punea problema realizării unei slujbe în locul unde s-a produs o adevărată tragedie pentru că preoții nu au fost invitați și nu era contextul potrivit.

"În astfel de situații, când semeni de-ai noștri pleacă la Domnul, slujbele se fac la biserică, în timpul Sfintei Liturghii. S-au și făcut rugăciuni specifice. Apoi se fac la casele celor în necaz și la troițele celor decedați. Preotul nu putea veni neinvitat. Cei care doreau, puteau să meargă la biserică și să ceară unui preot să se deplaseze pentru a ține o mică slujbă. Preoți au trecut în acea noapte pe acolo, dar nu se face rugăciune în context de haos și de situație emoționantă. Nu putem sfinți ceva ce nu există. Nu se face slujbă într-un local. Rugăciunea se face într-un context, se face în biserică la Sfânta Liturghie", a declarat Constantin Stoica, purtător de cuvânt al BOR, citat de o televiziune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » BOR despre tragedia de la Colectiv: „Nu puteam sfinţi ce nu există. Preotul nu putea veni neinvitat la Colectiv!”