Antena Meniu Search
x

Bucureștenii, sfătuiți să poarte ochelari în mijloacele de transport în comun. Reguli noi de călătorie cu STB

Bucureștenii sunt sfătuiți să poarte ochelari în mijloacele de transport în comun. Reguli noi de călătorie cu STB, anunțate de Primăria Capitalei

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 05.05.2020, 10:17

Coronavirus în România
Autobuzele vor fi dezinfectate foarte des - hepta
  • Pe 14 mai se termină starea de urgență în România.
  • De p 18 mai, STB va funcționa la capacitate maximă.

Numărul celor care pot urca în mijloacele de transport în comun va fi limitat astfel încât să fie respectată distanţarea socială, urcarea se va face doar pe la uşa din faţă, iar în punctele cu trafic intens, călătorii vor fi îndrumaţi de controlori STB ajutaţi de poliţişti locali, anunţă Primăria Capitalei, care precizează că din 18 mai întreg parcul auto al Societăţii de Transport Bucureşti va fi scos pe traseu.

”Pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus, recomandăm tuturor bucureştenilor care folosesc mijloacele de transport în comun să îşi protejeze nasul şi gura cu măşti medicale sau confecţionate din material de bumbac, dar şi ochii, cu ochelari (de vedere sau de soare).

Călătorii sunt rugaţi să respecte  de asemenea şi noile reglementări privind distanţarea socială. Accesul în mijloacele STB va fi limitat, călătorii vor putea ocupa numărul de scaune din autobuze, troleibuze, tramvaie, precum şi un rând în picioare, respectând distanţa regulamentară de 1,5 m”, anunţă Primăria Capitalei.

Urcarea călătorilor în autovehiculele STB se va face doar prin uşa din faţă, iar coborârea pe celelalte uşi.

Pe acelaşi subiect

Primăria Capitalei precizează că din 18 mai Societatea de Transport Bucureşti va scoate în traseu toate autovehiculele din parcul auto circulant, astfel că transportul în comun va funcţiona la capacitate  maximă. Pentru siguranţa călătorilor vă asigurăm că toate vehiculele sunt dezinfectate cu substanţe care distrug virusurile. STB dezinfectează şi staţiile de aşteptare, cu mobilierul aferent, aflate în administrarea sa. 

Pentru respectarea noilor reguli de acces în mijloacele de transport în comun, în punctele de transbordări masive şi cu trafic intens, călătorii vor fi îndrumaţi la accesul în vehicule de către controlorii STB, sprijiniţi de Poliţia Locală.

Din 15 mai, odată cu ridicarea stării de urgenţă, restricţiile privind deplasările vor fi relaxate, astfel că oamenii se vor putea deplasa liber în interiorul localităţilor, fără a mai fi necesare declaraţii pe propria răspundere. Pe durata stării de urgenţă, din cauza traficului redus, au circulat mai puţine mijloace de transport în comun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Bucureștenii, sfătuiți să poarte ochelari în mijloacele de transport în comun. Reguli noi de călătorie cu STB