Antena Meniu Search
x

Programul Rabla pentru Electrocasnice începe cu un buget de 40 de milioane de lei

Dacă doriţi să vă înlocuiţi electrocasnicele vechi cu unele noi, să stiţi că puteţi face acest lucru cu ajutor de la stat, prin programul Rabla pentru electrocasnice. Frigidere, televizoare, maşini de spălat ori aspiratoare, pe toate le puteţi înlocui cu un cost mai mic. În ediţia din această toamnă statul pune la bătaie 40 de milioane de lei. În total, vor fi acordate 100 de mii de vouchere.

de Redactia Observator

la 30.09.2020, 22:42

Vezi și
  • Valoarea unui voucher variază între 200 și 400 de lei.

După modelul Rabla la maşini, în centrele de colectare vom preda electrocasnicele vechi şi vom primi la schimb un voucher pentru altele noi. Noutatea acestei ediţii este că, pe lângă televizoare, maşini de spălat ori frigidere, vom primi bani de la stat şi pentru aspiratoare sau uscătoare de rufe. 

Dumitru Mihnea este hotărât să se înscrie în program. Şi-a cumpărat de curând o maşină de spălat nouă, la reducere, iar acum vrea să îşi mai schimbe câte ceva prin casă. 

Dumitru Mihnea: Mai am televizoare vechi, vreo trei, patru. Am rămas cu ele prin casă, că mai merg.

Pentru televizoare, mașini de spălat vase, aparate de aer condiționat, frigidere și combine frigorifice vor fi acordate vouchere în valoare de câte 400 de lei. Pentru maşini de spălat haine vor fi acordaţi 300 de lei, iar pentru aspiratoare - 200 de lei. 

Statul pune la bătaie 100 de mii de vouchere în valoare de 40 de milioane de lei. Doritorii pot obţine unul sau mai multe. Atenţie, însă, trebuie să predaţi un număr echivalent de electrocasnice uzate, dar nu mai mult de unul pentru fiecare categorie.

Înscrierea se face exclusiv online, iar voucherele vor fi electronice. După experienţa ediţiilor anterioare, retailerii se aşteaptă la vânzări record. 

Alexandru Papa, consultant vânzări: Datorită faptului că în acest an campania se va desfășura în trimestrul 4, o perioadă în care clienții sunt mai deschiși față de achiziția de electronice și eletrocasnice, ne așteptăm ca acest program să fie de un real succes. 

Daniel Apostol, director magazin: E destul de așteptat de majoritatea clienților noștri, mai ales pe partea de TV acolo unde toată lumea pune întrebarea de buy back.

Proiectul "Rabla pentru electrocasnice" se află în acest moment în dezbatere publică, astfel că cel mai probabil programul va începe oficial în a doua jumătate a lunii octombrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Programul Rabla pentru Electrocasnice începe cu un buget de 40 de milioane de lei