Antena Meniu Search
x

Video Date Eurostat: Bunicii sunt colacul de salvare al tinerilor părinți din România

Centrele pentru îngrijirea copiilor vor fi deschise în perioada 12-23 aprilie. Dar varianta e valabilă doar în București şi nu pentru toată lumea. În lipsa acestei posibilităţi, colacul de salvare al părinţilor sunt... bunicii. Mai mult de jumătate dintre copiii cu vârste de până în trei ani din Romania sunt în grija bunicilor şi mai puţin la creşe sau grădiniţe private, arată cele mai recente date Eurostat. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 05.04.2021, 15:02

Vezi și

Pentru părinţi a fost prima noapte de război. Au trebuit să gândească răspunsuri la întrebarea Ce facem cu copiii?

În Capitală, au, cel puţin teoretic, un ajutor. Primăria le-a pus la dispoziţie cinci centre în care copiii sub 12 ani pot face activităţi, supravegheaţi, cât timp părinţii sunt la muncă. Sunt 1.200 de locuri în total.

Înscrierile se fac pe site-ul Primăriei Capitalei şi la Opera Comică, până pe 11 aprilie. Dar atenţie. Nu toate solicitările vor avea succes chiar dacă familia se încadrează în criteriile stabilite. Principiul este clasic: primul venit, primul servit!  

Mulți copii din România, îngrijiți de bunici, rude și bone

Cele mai recente date Eurostat arata că, în România, 60% dintre copiii cu vârste sub trei ani sunt îngrijiți de bunici, alte rude sau o bonă.

Aceleași date ne mai arată și că suntem aproape de coada clasamentului când vorbim de îngrijire formală, adică la unitățile de învățământ, precum creșele, spre exemplu, doar 14% dintre copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Date Eurostat: Bunicii sunt colacul de salvare al tinerilor părinți din România