Antena Meniu Search
x

Cadou pentru elevii de 10. Câţi bani vor primi cei care au luat nota maximă în acest an la Evaluarea Naţională sau la Bacalaureat

Guvernul a adoptat o hotărâre prin care acordă 2.000 lei pentru fiecare absolvent cu media 10 la evaluarea naţională de clasa a VIII-a şi 5.000 lei pentru cei care au avut media 10 la Bacalaureat, relatează news.ro.

de Redactia Observator

la 19.10.2022, 18:41

Câţi bani vor primi elevii care au luat nota maximă în acest an la Evaluarea Naţională sau la Bacalaureat
Câţi bani vor primi elevii care au luat nota maximă în acest an la Evaluarea Naţională sau la Bacalaureat - Profimedia Images

Guvernul a adoptat o hotărâre privind acordarea de stimulente financiare absolvenţilor care au obţinut media 10 la evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a, sesiunea 2022, şi la examenul naţional de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022, scrie news.ro.

Astfel, Executivul a aprobat acordarea de stimulente financiare absolvenţilor clasei a VIII-a care au obţinut media 10 la evaluarea naţională şi la examenul naţional de bacalaureat din sesiunea din vară, în semn de apreciere a acestor rezultate.

Valoarea stimulentelor financiare pentru elevi a fost majorată la propunerea lui Nicolae Ciucă

La propunerea prim-ministrului Nicolae Ciucă, a fost majorată valoarea stimulentelor financiare pentru elevii care au finalizat examenele naţionale cu media 10 din această vară, după cum urmează:

Pe acelaşi subiect

- 2.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obţinut media 10 la evaluarea naţională de clasa a VIII-a, sesiunea 2022;

- 5.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obţinut media 10 la examenul naţional de bacalaureat de anul acesta (sesiunea iunie-iulie 2022).

În anul 2022, un număr de 237 de absolvenţi de clasa a VIII-a au obţinut media 10 la evaluarea naţională, respectiv 239 de absolvenţi de liceu au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat.(222 la examenul naţional bacalaureat şi 17 la examenul de bacalaureat german).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Cadou pentru elevii de 10. Câţi bani vor primi cei care au luat nota maximă în acest an la Evaluarea Naţională sau la Bacalaureat