Antena Meniu Search
x

Video Structura anului şcolar. Noul Bacalaureat şi admiterea la liceu diferenţiată, amânate de ministrul Ligia Deca, faţă de planurile lui Sorin Cîmpeanu

Noul ministru al Educaţiei nu mai vrea ore online în noul an şcolar. Ligia Deca a decalat, în prima sa conferinţă de presă în calitate de ministru, că prioritatea sa este să păstreze toate şcolile deschise, indiferent ce se întâmplă cu criza energetică. În privinţa legilor educaţiei, mai avem de aşteptat. Structura anului şcolar va rămâne cea stabilită de fostul ministru Sorin Cîmpeanu, cel puţin până anul viitor.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 13.10.2022, 14:14

Vezi și

"Predictibilate este cuvântul preferat al noului ministru de la Educaţie. A fost cuvântul cel mai des folosit în prima conferinţă de presă de la Ministerul Educaţiei. Forma finală a legii nu este gata şi o vom vedea, cel mai optimist vorbind, până la finalul acestei luni, pentru că premierul României o vrea în Guvern la începutul lunii viitoare", spune Mădălina Iacob, reporter Observator. 

Schimbări în Educaţie: admitere la liceu şi Bacalaureat

"Jurnaliştii au fost interesaţi de noua admitere la liceu şi despre cum va arăta noul Bacalaureat pentru elevi. Nu ştim încă forma finală a acestor examene, dar ştim că această schimbare se va produce doar pentru elevii care vor intra într-un nou ciclu de învăţământ. Asta înseamnă că nu vor avea o admitere la colegii diferenţiată, aşa cum voia fostul ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, încă din 2024 pentru elevii din clasa a opta, ci mai degrabă din anul 2027, în cazul în care noua Lege a Educaţiei va intra în vigoare de toamna viitoare. Aşadar, pentru elevii care vor intra în clasa a cincea de toamna viitoare se vor produce mai multe schimbări legate de examenele naţionale", adaugă Mădălina Iacob, reporter Observator. 

Ligia Deca a fost întrebată şi despre starea învăţământului românesc, aşa cum a preluat mandatul în acest moment. A vorbit despre o nevoie urgentă de sprijin şi a precizat că va face tot posibilul pentru ca elevii să rămână în clase, la ore, oricât de fig ar fi în această iarnă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Educatie » Structura anului şcolar. Noul Bacalaureat şi admiterea la liceu diferenţiată, amânate de ministrul Ligia Deca, faţă de planurile lui Sorin Cîmpeanu