Antena Meniu Search
x

Video Doi tineri suceveni, olimpici, inspiră zeci de elevi. Au pus bazele unui club de robotică la Liceul Spiru Haret

Sunt olimpici, dar şi ghizi pentru colegii lor în tainele roboticii! Doi elevi ai Colegiului Național de Informatică Spiru Haret din Suceava sunt promotorii unui club de robotică și inventică înființat la liceul unde aceștia învață. Astfel, cu ajutorul școlii își propun să insufle și altor elevi dragostea pentru noile tehnologii. 

de Redactia Observator

la 13.10.2022, 09:38

Vezi și

Elev: Pur și simplu urmăreşte ţinta şi se opreşte la linia albă. Încearcă să scaneze inamicul. 

Ştefan a descoperit robotica din joacă, la Palatul Copiilor din Suceava. A participat apoi la diferite competiții, unde rezultatele nu au întarziat să apară. 

Ștefan Bolohan, olimpic: Prin joacă și perseverență a început să-mi placă foarte mult deoarece vedeam produsul muncii mele cu ochii mei.

Adrian este în clasa a zecea, iar pasiunea pentru robotică i-a fost insuflată de fratele lui, de mic copil. Acum, face parte din echipa națională de robotică. Săptămânal merge la București, unde se pregăteşte împreună cu colegii săi. 

Adrian Hănțăscu, olimpic: La școală, dacă învățăm ceva legat de cod, noi nu vedem ce putem face cu codul respectiv, la robotică dacă avem un cod îl putem pune pe robot și vedem că robotul merge înainte, ridică brațul, face ceva cu codul respectiv, practic. 

Cei doi vor să împărtășească pasiunea lor pentru roboți și altora. În cadrul clubului de robotică a liceului din Suceava, ei se întâlnesc cu colegii și discută diferite proiecte ce pot prinde viață. 

Elev: Am putea face un robot jucărie care ar interacționa cu copiii mici, de exemplu un animăluț robot. 

La școală, elevii vor beneficia atât de suportul cadrelor didactice cât și de componentele necesare implementării proiectelor. 

Virginel Iordache, directorul Colegiului Național de Informatică Spiru Haret Suceava: Baza materială îi va fi una adecvată și nu în ultimul rând catedra de informatică va furniza pentru roboțeii despre care v-au vorbit copii softuri care să-i ajute să funcționeze la capacitate maximă. 

Veronica: Sunt pasionată de programare și mi s-a propus să particip pe partea de program a robotului. M-ar învăța multe lucruri noi care mi-ar fi de folos în viitor.

Primii 10 elevi s-au înscris deja la clubul de robotică înființat recent la Colegiul Național de Informatică Spiru Haret din Suceava. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Doi tineri suceveni, olimpici, inspiră zeci de elevi. Au pus bazele unui club de robotică la Liceul Spiru Haret