Antena Meniu Search
x

De Sărbători, pentru a lua daruri celor dragi, românii apelează la cardul de credit

Cadoul de Crăciun vine în rate, pentru foarte mulţi români.

Vezi și

Cadoul de Crăciun vine în rate, pentru foarte mulţi români. Multe dintre darurile care vor ajunge sub brad, în noaptea de Ajun, vor fi luate ori cu cardul de credit, ori cu împrumut. Pofta pentru cumpărături din această perioadă ne clasează în topul cumpărătorilor europeni. 

Crăciunul nu înseamnă doar bucurie. Ci şi cheltuială. Românii caută cadouri scumpe de sărbători. Aşa că, an de an, televizoarele şi electrocasnicele sunt în topul vânzărilor. Iar băncile profită. Vând carduri de credit pentru rate. 

Cei mai puţin ispiraţi dau în dar direct... cardul: "Vorbim, în primul rând, de cardul cadou. Este un card nenominal, care poate fi achiziţionat de oricine, pentru 15 lei poate fi achiziţionat din orice sucursală bancară şi poate fi încărcat cu minim 50 de lei, maxim 4.000 de lei." 

Cine vrea un credit, poate aplica şi online. Irina Chiţu, analist financiar: "În această perioadă, foarte avantajoase sunt creditele cu rate fără dobândă, însă mare atenţie cum le folosim, să nu retragem în numerar de pe cardul de credit, pentru că atunci se aplică şi comision şi dobânzi, să nu îl folosim la alţi comercianţi decât ne permite acest card." În caz contrar, riscăm să plătim sute de lei în plus faţă de suma creditată. De exemplu, dacă avem un card de cumpărături care este destinat doar achiziţiilor şi facem imprudenţa de a retrage de pe el suma de 2.000 de lei, atunci vom plăti în plus comision de retragere, comision de administrare şi dobânda de retragere, în total 140 de lei, în timp ce dacă vom folosi corepunzător acest card, vom plăti doar comisionul de administrare anual.

Potrivit datelor, România se situează pe locul al doilea în topul cheltuielilor din perioada sărbătorilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » De Sărbători, pentru a lua daruri celor dragi, românii apelează la cardul de credit