Antena Meniu Search
x

Captură impresionantă a câinelui Vis, pe tura de noapte: "Contrabandişti, v-am promis: Voi nu mai scăpați de Vis!"

Câinele Vis a făcut o nouă captură impresionantă. Intrat în tura de noapte, începând cu ora 20:00, cățelul a efectuat din senin o "percheziție olfactivă" la o mașină de pe un bulevard din Baia Mare, în care polițiștii au descoperit nu mai puțin de 10.000 de țigarete de contrabandă.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 28.04.2020, 17:50

Câinele Vis
Vis are un palmares impresionant. În 2018 a prins un bărbat pe numele căruia era emis un mandat de arestare pentru viol, precum și 4 tâlhari - IPJ Maramureș

"Azi noapte a fost din nou tura lui Vis. A intrat de serviciu la ora 20.00, împreună cu conductorul său, agent şef adjunct Ţîţoc Alin şi au început să patruleze pe raza municipiului Baia Mare. La un moment dat, când au ajuns pe bulevardul Republicii, în zona unei pieţe agroalimentare, Vis s-a oprit lângă un autoturism. Flerul patrupedului a dat şi de această dată roade. În urma „percheziţiei olfactive” Vis i-a semnalizat conductorului său că în acel autoturism ar putea fi tutun", a transmis IPJ Maramureș.

În urma unei solicitări la fața locului au intervenit poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, care au dispus efectuarea unei percheziţii a autoturismului.

Instinctul lui Vis a avut și de această dată dreptate. Agenții au găsit un bax de ţigări (10 000 ţigarete) care trebuiau supuse unui regim vamal şi care proveneau din contrabandă. Echipa de cercetare a stabilit că proprietarul vehiculului este o femeie de 64 de ani, domiciliată în Baia Mare.

Ţigările au fost ridicate şi indisponibilizate, iar în cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările în vederea identificării şi tragerii la răspundere a tuturor participanţilor la activitatea infracţională.

"Contrabandişti, v-am promis: Voi NU MAI SCĂPAŢI DE VIS!", au transmis reprezentanții IPJ Maramureș.

Vis a prins un urmărit pentru viol, în 2018

Pe 18 octombrie 2018, Vis a prins un infractor extrem de periculos - un bărbat în vârstă de 41 de ani, pe numele căruia Judecătoria Baia Mare emisese un mandat de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de viol, în luna iunie 2018.

"La prinderea persoanei urmărite, un rol decisiv l-a avut echipajul Grupei Canine, respectiv câinele de intervenţie Vis. La vederea câinelui, bărbatul, care se ascundea într-o locuinţă situată într-o zonă împădurită de la marginea oraşului, nu a mai îndrăznit să fugă şi a fost imobilizat de poliţişti. El va fi depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Sălaj", a precizat, la momentul respectiv, Cecilia Grozavu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

Tot în 2018 Vis a mai prins și patru tâlhari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Captură impresionantă a câinelui Vis, pe tura de noapte: "Contrabandişti, v-am promis: Voi nu mai scăpați de Vis!"