Antena Meniu Search
x

Călătorii din mai multe țări ar putea fi puși să se testeze de coronavirus înainte sau la intrarea în România

Toţi călătorii care vor intra în România ar putea fi obligaţi să se testeze pentru COVID-19. Este propunerea Ministerului Sănătăţii. Până acum, cine venea dintr-o ţară cu mai multe cazuri decât la noi intra în carantină 14 zile.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 23.09.2020, 20:25

Vezi și
  • Călătorii vizați sunt obligați acum să stea 14 zile în carantină, de la momentul intrării în România.
  • Călătorii vor fi puși să-și plătească eventualele teste de coronavirus făcute în România.

În acest moment e luată în calcul varianta în care călătorii trebuie să prezinte un test COVID. Aşadar, aceştia se vor testa înainte să plece spre România şi vor prezenta rezultatul la graniţă. 

Ministrul Sănătăţii ia în calcul şi varianta în care pasagerii se pot testa când ajung aici. Iar până primesc rezultatul să stea în carantină. Costul ar urma să fie suportat de călători. 

Decizia finală va fi înaintată Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă. Atenţie! Nu vor avea nevoie de test toţi călătorii, ci doar cei care vin dintr-o ţară care are un indice al cazurilor mai mare ca al nostru, adică statele care sunt pe lista galbenă. 

Dacă ne uităm acum pe cifrele raportate la nivel european, sunt 10 ţări cu indice mai mare ca România: Spania, Franţa, Belgia, Olanda, Cehia, Austria, Danemarca, Ungaria, Luxemburg, Malta.

Dar lista nu a mai fost actualizată de aproape o lună. Pe lista actuală, cea în vigoare la finalul lunii august, sunt acum în total peste 30 de ţări. Printre ele, Malta şi Muntenegru. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Călătorii din mai multe țări ar putea fi puși să se testeze de coronavirus înainte sau la intrarea în România