Antena Meniu Search
x

Calendarul evaluărilor naționale. Elevii din clasa a doua au cele mai mari emoţii

După zece zile în care au stat acasă, în vacanţă, mulţi dintre elevi s-au întors la şcoală direct cu gândul la examene.

Vezi și

După zece zile în care au stat acasă, în vacanţă, mulţi dintre elevi s-au întors la şcoală direct cu gândul la examene. Luna viitoare încep evaluările naţionale la română, matematică şi la ştiinţele naturii. Elevii din clasa a doua au cele mai mari emoţii. La opt ani sunt în faţa primului lor examen.

Direct din vacanţă, elevii au început şcoala cu emoţii. Elevii mai au la dispoziţie trei săptămâni ca să se pregătească pentru evaluarea naţională. Primii vor fi copiii de clasa a doua care vor avea examenele în perioada 7-10 mai. Urmează, mai apoi, elevii de clasa a patra pe 15 şi 17 mai si ultimii, cei de clasa a sasea, care vor susţine probele la română, matematică, comunicare si stiinţele naturii în datele de 23, 24 mai. Vestea bună este că rezultatele nu vor fi trecute în catalog. 

Elevii de clasa a doua sunt prea mici să înţeleagă importanţa examenelor. Părinţii au încercat să-i pregătească. 

Profesorii spun că, pentru pregătirea unui examen ca la carte, un ajutor din partea Ministerului Educaţiei nu ar strica. 

Profesorii speră ca rezultatele să fie mai bune decât cele de la simularea pentru clasa a opta. Acolo au picat mai mult de jumătate dintre elevi. Iar la matematică, nici măcar 30 la sută dintre elevi nu au reuşit să obţină nota 5.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Calendarul evaluărilor naționale. Elevii din clasa a doua au cele mai mari emoţii