Antena Meniu Search
x

Video Campanie de imunizare: spital cu zero vaccinări

Campania de vaccinare împotriva Covid 19 merge ca pe roate doar că în anumite situaţii, roţile sunt pătrate. Este şi cazul unui spital din Galaţi, unde până astăzi nu a fost vaccinat niciun cadru medical.

de Adrian Obreja

la 06.01.2021, 16:59

Vezi și
  • Directorul DSP Galaţi este printre primii care s-au vaccinat.
  • Gestul său acesta a vrut să transmită un mesaj de încurajare pentru cei ce sunt încă sceptici.

Explicaţii sunt multe: ba oamenii sunt în concediu, ba programările sunt puţine. Există, în schimb, promisiuni că din 11 ianuarie campania de vaccinare va începe în forţă.

Au trecut deja 2 zile de la începerea campaniei de vaccinare a personalului medical. La nivel naţional procentul cadrelor medicale imunizate nu trece de 50%. Există, însă, şi spitale unde procentul vaccinaţilor este de zero. Maternitatea Buna Vestire din Galaţi, este un astfel de loc. Există, desigur o explicaţie...

Dr. Costinela Georgescu - manager maternitate: Pentru a asigura o vaccinare eficienta, şi a evita pierderea de doze de vaccin, tinand cont de confirmarile telefonice ale personalului, am stabilit ca data de 11 ianuarie sa fie prima zi de vaccinare pentru spitalul nostru.

Autorităţile spun că totul merge bine

Dintr-un total de 140 de angajaţi, doar 45 s-au înscris pe lista pentru vaccinare. Conducerea spitalului speră, însă, că numărul celor care vor să se imunizeze va creşte. 

Dr. Paul Ichim - medic chirurg: În principiu e cunoscut de mult că vaccinurile au şi reacţii adverse. Nu este vaccin fără reacţii adverse. Probabil este o teamă dererminată de rapiditatea cu care, ipotetic, s-a scos acest vaccin şi o oarecare nesiguranţă a oamenilor asupra eficienţei lui.

Liliana Iordăchescu - pdc Dsp Galați: Marea majoritate a personalului a fost în recuperări, în concediu de odihnă. Acolo e un nr mic de personal. Am înţeles că din 11 ianuarie va începe și acolo vaccinarea.

Deşi există un spital cu zero vaccinări, iar în judeţ s-au vaccinat în două zile doar 613 cadre medicale, autorităţile spun că totul merge bine.

Teodora Miron - pdc Prefectura Galați: Până în momentul de față campania decurge foarte bine. În prima zi am avut 289 de cadre medicale vaccinate. Ieri a crescut deja numărul, au fost 324 de cadre medicale vaccinate. S-au înscris deja alte cadre medicale pe platforma.

Directorul DSP Galaţi este printre primii care s-au vaccinat, prin gestul său acesta a vrut să transmită un mesaj de încurajare pentru cei ce sunt încă sceptici. Între timp, astăzi a ajuns a doua tranşă de vaccinuri, adică 975 de doze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Campanie de imunizare: spital cu zero vaccinări