Antena Meniu Search
x

Când pică Înălţarea Domnului în 2023. Se sărbătoreşte la 40 de zile după Paşte

Dacă în luna aprilie românii se bucură de mai multe sărbători în 2023, luna mai a acestui an este dominată de Înălţarea Domnului, care se comemorează joi, 25 mai 2023.

de Redactia Observator

la 16.03.2023, 10:40

Înălţarea Domnului se comemorează la 40 de zile după Paşte
Înălţarea Domnului se comemorează la 40 de zile după Paşte - Shutterstock
  • Înălţarea Domnului se comemorează la 40 de zile după Paşte.

Pentru români urmează o perioadă extrem de încărcată din punctul de vedere al sărbătorilor religioase. În luna aprilie avem Paştele ortodox, Paştele catolic, Floriile şi Sfântul Gheorghe.

În luna mai avem Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena dar, mai ales, avem Înălţarea Domnului.

Înălţarea Domnului se sărbătoreşte în fiecare an la 40 de zile după Paşte

Înălţarea Domnului se sărbătoreşte în fiecare an la 40 de zile după Paşte. Asta pentru că, începând din Secolul IV, s-a stabilit că durează 40 de zile până la "intrarea definitivă a umanității lui Isus în domeniul ceresc al lui Dumnezeu".

Pe acelaşi subiect

Înainte de această decizie, de a celebra Înălţarea Domnului la 40 de zile după Paşte, Înălţarea Domnului se celebra la Rusalii.

Ce simbolizează Înălţarea Domnului

Dacă de Paşte, românii obişnuiesc să utilizeze formulele "Hristos a Înviat" şi "Adevărat a Înviat", de Înălţarea Domnului românii utilizează formulele "Hristos S-a Înălţat" şi "Adevărat S-a Înălţat".

Conform crestinortodox.ro, asta şi pentru că "înălţarea cu trupul la cer este o mărturie a faptului că omul a fost creat pentru veşnicie, căci Fiul nu Se înfăţişează Tatălui numai ca Dumnezeu, ci şi ca Om. Hristos, prin Înălţarea Sa, nu arată doar unde trebuie să ajungă omul, ci se face cale şi putere, ca omul să ajungă la această stare. El şade pe tronul dumnezeiesc al slavei, dar şi locuieşte în inima celor ce-L iubesc. Aşa putem înţelege paradoxul: Hristos este înălţat şi în drum spre înălţare cu fiecare dintre noi".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Când pică Înălţarea Domnului în 2023. Se sărbătoreşte la 40 de zile după Paşte