Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Când se mănâncă fructele. Ce se întâmplă dacă le consumi seara sau după o masă

Internetul abundă în sfaturi despre nutriție și diete sănătoase, iar un subiect foarte dezbătut este legat de momentul ideal în care putem mânca fructe. Sunt mai sănătoase dacă le mâncăm dimineața sau între mese? Iată când se mănâncă fructele şi se întâmplă dacă le consumi seara sau după o masă. 

de Redactia Observator

la 19.07.2024 , 17:27

Când se mănâncă fructele Când se mănâncă fructele - Shutterstock

Există o mulțime de mituri legate de alimentație, iar câteva dintre ele vizează și consumul de fructe. Pe internet, circulă o mulțime de recomandări despre când este bine să mănânci fructe. Unele susțin că ele ar trebui consumate doar între mese, pentru că există riscul să fermenteze în stomac. Altele încurajează consumul dimineața, pe stomacul gol, fiindcă numai așa putem beneficia de toate calitățile lor nutriționale.

Când este corect să mâncăm fructe

Când este indicat să bem apă sau de ce nu este bine să mâncăm fructe imediat după masă? Nutriționiștii din întreaga lume s-au oprit la câteva reguli de bază care te vor ajuta să ai o digestie bună, să nu mai suferi de balonare, arsuri la stomac sau constipație. Dacă le respecți, cu siguranță rezultatele se vor vedea imediat.

Articolul continuă după reclamă

Fructele nu se mănâncă niciodată imediat după masă. Potrivit nutriţioniştilor, cel mai bun moment pentru a consuma fructele este dimineaţa pe stomacul gol sau la 2 ore după masă. Nu este recomandat să mănânci fructe imediat după masa de prânz sau seară, deoarece ele vor stangna în intestin până vei digera alimentele consumate. Acest lucru favorizează fermentarea lor, conducând la balonare şi gaze intestinale.

Pe acelaşi subiect

Ce fructe se pot mânca seara

Singurele fructe pe care le poţi consuma imediat după masă sunt kiwi şi ananasul proaspăt. Acestea conţin enzime care ajută digestia, uşurând întregul proces, explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

Ce se întâmplă dacă mănânci fructe seara

Renunță să mai servești fructe seara, înainte e culcare, asta fiindcă metabolismul încetinesțe în această parte a zilei, iar glucidele pe care fructele le conțin nu se vor mai transforma în energie, ci din contră se vor depune

Avocado se mănâncă seara sau dimineaţa

Un fruct avocado are destul de multe calorii, peste 300, aşa că dacă eşti la dieta, ar fi bine să îl eviţi seara, mai ales dacă îl combini şi cu alte alimente. Un alt motiv pentru a-l evita seara ar putea fi conţinutul mare de aminoacizi, care pot ţine creierul „în priză”, împiedicându-te să ai un somn odihnitor.

Se pot consuma fructele după masa

Consumul de fructe este recomandat și între mese, acestea fiind digerate rapid. Fructele trebuie neapărat consumate pe stomacul gol, astfel încât să fie procesați toți nutrienții, toate fibrele și toate zaharurile simple cu ușurință, iar organismul să beneficieze de proprietățile acestora din plin.

Beneficii ale consumului de fructe

Beneficiile consumului de fructe sunt multe, dar uneori neștiute. Fructele, bogate în fibre, vitamine și săruri minerale, reprezintă adevarate izvoare de sănătate pentru organismul uman. Ele contribuie la reintegrarea tuturor nutrienților pierduți, în special pe timpul verii, când există o tendință spre deshidratare. Consumate cu regularitate, datorită bogăției de nutrienți și proprietăți, devin un aliment indispensabil.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri sociale » Când se mănâncă fructele. Ce se întâmplă dacă le consumi seara sau după o masă