Antena Meniu Search
x

Când vine primăvara în 2023. Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni

Suntem abia la începutul lunii februarie, însă cei mai mulţi dintre noi se gândesc deja la primăvara 2023, dintr-un motiv sau altul. Astfel că ar fi bine să vedem care este prognoza meteo pentru următoarele săptămâni.

de Redactia Observator

la 20.03.2023, 15:03

Echinocţiul de primăvară este pe 20 martie
Echinocţiul de primăvară este pe 20 martie - Profimedia
  • Echinocţiul de primăvară este pe 20 martie.

Dacă unii dintre noi abia aşteptăm să scăpăm de plata unor facturi mari la întreţinere, pe motiv de consum de căldură, alţii aşteaptă primăvara 2023 pur şi simplu pentru a relua obiceiuri precum plimbatul prin natură.

Calendaristic se consideră că prima zi de primăvară este 1 martie însă echinocţiul de primăvară vine abia pe 20 martie. Cert este că prognoza meteo actuală arată că nu mai avem mult de aşteptat până când o să resimţim temperaturi de primăvară.

Primăvara 2023 vine cu temperaturi ridicate în aproape toată România

Există estimări conform cărora în luna martie se instalează primăvara 2023 în aproape toată România, fiind rare momentele în care iarna ar urma să ne mai dea bătăi de cap.

Pe acelaşi subiect

Ba, mai mult, în Bucureşti, de exemplu, sunt aşteptate maxime de peste 10 grade Celsius încă de la mijlocul lunii februarie, urmând ca din jurul datei de 5 martie temperaturile maxime de peste 10 grade Celsius să devină chiar o constantă.

Pe litoral încă nu este vreme de plajă însă, în a doua parte a lunii martie, am putea avea chiar şi 15 grade Celsius sau poate valori chiar mai ridicate de atât.

Primăvara 2023 ar urma să se instaleze rapid şi în zona montană, fiind puţin probabil să mai avem precipitaţii sub formă de ninsoare după data de 1 martie.

Frigul pătrunzător, specific iernii, ar urma să se mai resimtă, în luna martie, doar rareori în zona de nord a ţării şi la munte, la cote înalte. Astfel că putem spune că prognoza meteo este una optimistă, respectiv că primăvara 2023 vine cu temperaturi ridicate în aproape toată România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Când vine primăvara în 2023. Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni