Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 17 ianuarie. Tempertaturi de primăvară în mijlocul lui Gerar. Nu scăpăm însă de ploi

Vremea se schimbă radical. Temperaturile se vor situa cu mult peste cele normale în această perioadă. Maximele pot ajunge și la 17 grade. Iată prognoza meteo pentru 17 ianuarie. 

de Redactia Observator

la 16.01.2023, 18:04

La noapte, cerul va avea înnorãri şi va ploua în Banat, Crişana, Maramureş, pe arii relativ extinse în Oltenia, local în Transilvania şi izolat în restul teritoriului. În zona montanã, la altitudini în general de peste 1500 m, precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali şi Occidentali, unde rafalele vor depãşi 80...90 km/h, iar ninsoarea va fi viscolitã, dar local şi la cote mai reduse şi în zonele joase de relief din vest, est şi extremitatea de sud-est, unde se vor atinge viteze în general de 45...55 km/h. Temperaturile minime se vor încadra între -1 şi 8 grade. Pe alocuri, în special în regiunile extracarpatice, va fi ceaţã.

Vremea 17 ianuarie. Tempertaturi de primăvară în mijlocul lui Gerar. Nu scăpăm însă de ploi

Vremea 17 ianuarie în țară

Vremea se va încãlzi semnificativ, astfel cã valorile termice se vor situa cu mult peste cele normale în aceastã perioadã; temperaturile maxime se vor încadra între 6 grade în Maramureş şi 17 grade în Lunca Dunãrii, iar cele minime în general între 2 şi 11 grade. Cerul va avea înnorãri şi va ploua în Banat, Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei, Olteniei, local în Muntenia şi izolat în celelalte regiuni. La munte vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini de peste 1700 m va ninge şi se va depune strat de zãpadã mai consistent.

Pe acelaşi subiect

Cantitãţile de apã vor fi mai importante şi pe alocuri, în special în Carpaţii Occidentali şi vestul Carpaţilor Meridionali, se vor acumula peste 20...30 l/mp.  Vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a teritoriului, dar mai ales la munte, în masivele sudice, unde la altitudini mari va sufla tare, cu viteze de peste 100...110 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zãpada şi determinând scãderea vizibilitãţii. Local şi temporar vor fi intensificãri ale vântului şi în restul teritoriului, cu rafale în general de 55...65 km/h, îndeosebi în vest şi sud-est. Mai ales în orele dimineţii, pe spaţii mici vor fi condiţii de ceaţã, cu precãdere în exteritoriorul arcului carpatic.

Vremea 17 ianuarie. Tempertaturi de primăvară în mijlocul lui Gerar. Nu scăpăm însă de ploi

Vremea 17 ianuarie în Capitală

La noapte, vremea se va încãlzi semnificativ, astfel cã valorile termice se vor situa cu mult peste cele specifice datei; temperatura maximã va fi de 14...15 grade, iar cea minimã de 8...9 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã spre 6 grade. Trecãtor cerul va avea înnorãri, iar pe parcursul zilei vor fi condiţii sã plouã slab. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Spre dimineaţã va creşte probabilitatea de ceaţã.

Vremea va fi extrem de caldã pentru a doua decadã a lunii ianuarie. Temperatura maximã va fi de 19...20 grade, iar cea minimã de 8...9 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã, spre 5 grade (valori termice cu peste 10...15 grade mai ridicate decât cele normale). Cerul va fi variabil, trecãtor cu înnorãri dupã-amiaza şi seara când vor fi condiţii pentru averse slabe. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze de pânã la 35...40 km/h.

Vremea 17 ianuarie. Tempertaturi de primăvară în mijlocul lui Gerar. Nu scăpăm însă de ploi

Vremea 17 ianuarie la munte

Cerul va avea înnorãri şi se vor semnala precipitaţii mixte, iar la altitudini de peste 1700 m va ninge şi se va depune strat de zãpadã mai consistent. Cantitãţile de apã vor fi mai importante şi pe alocuri, în special în Carpaţii Occidentali şi vestul Carpaţilor Meridionali, se vor acumula peste 20...30 l/mp. Vântul se va intensifica treptat în toate masivele, iar în cele sudice, la altitudini mari, va sufla tare, cu viteze de peste 100...110 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zãpada şi determinând scãderea vizibilitãţii. Valorile termice, în creştere faţã de ziua precedentã, se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei.

Vremea 17 ianuarie. Tempertaturi de primăvară în mijlocul lui Gerar. Nu scăpăm însă de ploi

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Vremea 17 ianuarie. Tempertaturi de primăvară în mijlocul lui Gerar. Nu scăpăm însă de ploi