Antena Meniu Search
x

Canicula a facut prima victima in Romania

S-a dat alerta de canicula mortala in Romania. Un sucevean a cazut secerat de soare. Inima i-a cedat la picnic. Codul galben de canicula, dat pentru sase judete astazi, se extinde de maine la douasprezece

Vezi și

Iadul a coborat pe pamant! In miezul zilei, asfaltul s-a topit sub picioare. Razele de soare au fost pur si simplu flacari. Soseaua a devenit un sarpe de foc. In urma tevilor de esapament, camera cu infrarosu surprinde si 100 de grade Celsius, iar oamenii le resimt.

Pana la ora pranzului, in Capitala, 48 de persoane au lesinat. Peste 500 au avut nevoie de ingrijiri medicale, iar ieri, la Suceava, un barbat de 63 de ani a murit. Cu cat stai mai mult in loc incins, cu atat e mai rau. Camera cu termoviziune arata cum corpul uman e incins aproape de 60 de grade celsius.

Alerta de cod portocaliu a fost, astazi, in vest si sud vest, dar miscarea aerului saharian, a aratrat cum toata tara putea fi colorata in galben si portocaliu. Oficial, cel mai rau a fost in Timisoara. 40 de grade masurate, departe, la umbra. La soare, mercurul a urcat pana la 47 de grade.

N-a existat, astazi, nici o adiere de vant in Cetatea Baniei. Oficial, 38 de grade. Insa, termometrul pus langa fantana arteziana ardea la 42 de grade Celsius.

Medicii insa nu glumesc. Trebuie sa evitam expunerea la soare, sa facem dusuri caldute si sa bem cat mai multe lichide. Feriti-va si de socul termic. Aerul conditionat trebuie reglat cu doar cinci grade mai putin decat temperatura ambientala. Si atentie, nu doar ziua este tropicala, ci si noaptea!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Canicula a facut prima victima in Romania