Antena Meniu Search
x

Video Canicula aduce turiștii pe litoral. Care este gradul de ocupare al stațiunilor în weekend

Valul de caniculă din următoarele zile aduce şi un val de turişti la malul mării. Asta deşi pentru mulţi români un sejur pe litoral a devenit un lux. Doar taxa de parcare în Mamaia pentru o singură zi este 96 de lei. Cu toate că Primăria a încercat să scoată taxa pe timpul nopţii, socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg, aşa că la votul final autorităţile nu au mai căzut de acord.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 22.07.2022, 18:43

Vezi și

Andreea Petrescu, reporter Observator: "Turiștii au început să vină încă din această dimineață și dacă vorbim despre întreg litoralul Mării Negre, sunt așteptați 120.000 de turiști, începând de astăzi și până duminică, în toate stațiunile. Dacă vorbim despre gradul de ocupare, stațiunile din sudul litoralului au ajuns la peste 90%. Dacă vorbim despre Mamaia, acolo gradul de ocupare este între 85 și 90%. Celebra taxă de parcare rămâne, turiștii care vor să vină cu mașina trebuie să își pregătească aproximativ 100 de lei pentru taxa de parcare în fiecare zi."

"Noi am făcut astăzi un tur al waterpark-urilor de pe litoralul românesc. Am început cu Mamaia, acolo unde există și un waterpark care oferă posibilitatea practicării sporturilor de apă. Am trecut mai apoi prin Eforie Nord, acolo era cel mai aglomerat, 2.500 de turiști, adulți și copii. Mai apoi am ajuns aici, în Jupiter, unde parcul acvatic este deschis în fiecare zi până la ora 19 și se deschide dimineața, de la ora 9, iar prețurile sunt pentru un segment de 3 ore de 30 de lei pentru adulți și 20 de lei pentru copii."

"Pentru cei care vor să stea toată ziua, vorbim de 60 de lei pentru adulți și 50 pentru copii. Aici, în parcul din Jupiter sunt mai multe tobogane, sunt două piscine, atât pentru adulți, cât și pentru cei mici, șezlonguri, o pizzerie, un bar. Acest parc se află foarte aproape de plajă. Pentru cine vrea să vină la mare, vă spun temperaturile care erau astăzi, la orele prânzului, peste 33 de grade Celsius, dar această caniculă nu se simte atât de puternic ca în restul orașelor din țară pentru că aici suntem aproape de apă, pentru că avem briza mării și pentru că, bine înțeles, suntem în vacanță."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Canicula aduce turiștii pe litoral. Care este gradul de ocupare al stațiunilor în weekend