Antena Meniu Search
x

Studenţii disperaţi să îşi găsească un loc de cazare pot fi foarte uşor păcăliţi

Cu o săptămâna până la deschiderea anului universitar, bişniţa cu locurile de cazare în cămine este în toi.

Vezi și

Cu o săptămâna până la deschiderea anului universitar, bişniţa cu locurile de cazare în cămine este în toi.  200-300 de euro costă un pat într-un dormitor cu alte trei persoane. Nici alternativa nu sună prea bine. În spatele anunţurilor cu chirii de pe internet se află persoane dubioase care oferă cazare doar tinerelor frumoase.

Cameră în apartament pentru fată frumoasă, aşa îşi promovează anunţul un bucureştean, dornic să aibă o colegă atrăgătoare, să împartă cheltuielile. Dacă e studentă, cu atât mai bine. Nu acceptă pe oricine, iar selecţia se face doar dacă doritoarele îi trimit poze înaine.

Cine trece testul va trebui să plătească 500 de lei pe lună pentru a sta în acelaşi apartament cu proprietarul. Este sezonul în care chiriile cresc brusc, odată cu începerea anului universitar. Tot acum încep şi afacerile cu locurile de cămin. Două-trei sute de euro costă un loc în dormitorul cu patru persoane.

Totul se rezolvă cu ajutorul portarilor de la intrarea în cămine, o spun chiar studenţii. "Dacă vă hotărâţi, eu o să mă duc până pe 30 să confirm, o să plătesc 200 de lei, adică prima lună de cazare, îi dau o felicitare portarului şi el va sta pe numele meu. Da, o pungă de cafea, un pachet de ţigări, ce vrea el."

Atenţie, însă. Cei care sunt de acord cu aceste învoieli riscă să fie daţi afară din cămine, defintiv. Anul universitar se deschide pe 2 octombrie. Aşadar, studenţii mai au la dispoziţie doar o săptămână pentru a termina pregătirile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Studenţii disperaţi să îşi găsească un loc de cazare pot fi foarte uşor păcăliţi