Antena Meniu Search
x

Video În weekend se va putea schia pe Valea Prahovei, pentru prima dată în acest sezon

În weekend vom putea schia pe Valea Prahovei, pentru prima dată în acest sezon. Încă de la începutul săptămânii, administratorii au pus în funcţiune tunurile de zăpadă pe pârtia Sorica din Azuga. Şi în masivul Postăvarul a pornit uzina de zăpadă. Doar că veştile nu sunt optimiste: se va schia abia după Anul Nou. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 13.12.2022, 21:24

Vezi și

De la peste 1.500 de metri altitudine, ni se dezvăluie un tablou de iarnă pe pârtia Sorica din staţiunea Azuga. Stratul de zăpadă de la baza pârtiei este deja de 30 de centimetri. 

Andrei Pintenaru, instructor de schi: O temperatură de -8 grade Celsius, aşa că tunurile vor dudui în continuare până mâine seară, cât vor ţine temperaturile. Vedeţi şi voi cât de mare este zăpada, sunt zone şi de 50 de centimetri, unde a suflat cu tunul. 

15 tunuri de zăpadă mobile, 5 fixe şi 6 lănci funcţionează la capacitate maximă. Dacă temperaturile rămân scăzute, în weekend se va putea schia pe pârtiile de începători.

Minus şapte grade Celsius au fost astăzi şi în zona superioară a masivului Postăvarul. Sunt temperaturi ideale pentru ca omul sa facă ceea ce natura încă nu a oferit din belşug: zăpada. 

Pe acelaşi subiect

Claudiu Loghin, reporter Observator: Sistemul pentru produs zăpada artificială este format din 56 de tunuri fixe şi mobile şi nu mai puţin 120 de lănci. Temperatura de acum -7,2 grade Celsius este una ideală pentru ca această adevărată "uzină" alimentată dintr-un lac cu capacitatea de 120 de mii de metri cubi să fie în funcţiune. 

Administratorii pârtiilor se bucură că au rezerve de zăpadă pentru cel mai important moment al sezonului: pregătirea stratului de bază. 

Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov: Facem depozite, sperăm ca după acest sfârşit de săptămână, cât va fi din nou cald, să avem temperaturi coborâte, ca să putem produce îndeajuns de multă zăpadă, să putem începe amenajarea pârtiilor. Depozitele sunt importante, pentru că reprezintă baza pe care se amenajează pârtiile, ele asigură şi rezistenţa pârtiilor. 

Câţiva turişti au venit pe pârtie să se bucure de zăpadă, chiar şi artificială. 

Startul sezonului depinde de temperaturile scăzute, dar şi de ninsorile naturale. Conform prognozelor meteo, cel mai probabil, în Postăvarul se va schia abia după Anul Nou. Acum pasionaţii sporturilor de iarnă se pot distra în voie în în staţiunea Straja, Păltiniş, Mădăraş din Harghita, dar şi la Băişoara, în Cluj. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » În weekend se va putea schia pe Valea Prahovei, pentru prima dată în acest sezon