Antena Meniu Search
x

Video Cel mai uşor drum spre munte, de sărbători: în cât timp ajungi de la Bucureşti la Braşov. Experiment Observator

E o seară de foc pentru cei care au petrecut la munte vacanţa de 1 Decembrie. Toate drumurile duc acasă, iar DN1 e acelaşi, prea mic pentru atâtea maşini. Norocoşi sunt cei care au lăsat maşinile şi au plecat cu trenul. Reporterii Observator au făcut experiment: turist o zi pe Valea Prahovei, cu trenul. 

Greta Neagu
de Greta Neagu

la 04.12.2022, 20:46

Vezi și

Punctul de plecare în plimbare: Gara de Nord. "Am hotărât să petrecem o zi la munte fără maşină, mai ales că astăzi se încheie minivacanţa de 1 Decembrie pentru majoritatea turiştilor cazaţi acolo. Este ora 7 şi 40 de minute, trenul va pleca în aproximativ 30 de minute. Haideţi să vedem la ce linie vine", spune Greta Neagu, reporter Observator.

De la Bucureşti la Braşov, cu trenul

Bucureştiul pare tot mai aproape de Braşov, cel puţin pe calea ferată. 144 de km parcurşi ca vântul şi ca gândul. "Ne-am plimbat prin tot trenul şi am găsit doar câteva persoane în fiecare vagon. În timp ce unii merg la serviciu, alţii merg la şcoală", arată Greta Neagu, reporter Observator.

În nici o oră şi jumătate am ajuns la destinaţie. "Este 9 şi jumătate. Am ajuns în Sinaia, luăm o cafea, o gustare şi plecăm cu taxiul spre Gondola Sinaia", continuă Greta Neagu, reporter Observator. "Am lăsat în urmă o vreme mohorâtă. Priviţi însă ce peisaj am găsit la cota 2000". Nori pufoşi, ca vata de zahăr pe băţ, şi câteva raze de soare care încearcă timid să spargă perdeaua groasă de ceaţă. În vârful muntelui am găsit turişti care se întreceau cu vitejie pe sănii ori alţii care făceau spectacol cu snowboard-urile.

Pe acelaşi subiect

Cât a costat aventura de o zi la munte

Am lăsat în urmă tabloul de iarnă şi am coborât în oraş. "Nu puteam ajunge la Sinaia fără să bifăm o vizită la Castelul Peleş. Am găsit astăzi foarte mulţi turişti străini, dar şi români care au venit să-şi petreacă un weekend aici. Vizitele după pandemie se fac invidiual. Turiştii pot asculta poveştile din fiecare încăpere cu ajutorul unui sistem audio", explică Greta Neagu, reporter Observator. "După aproape o zi de plimbare şi de filmare, o să ne oprim şi noi pentru masa de prânz. Rămânem însă în centrul oraşului pentru a ne bucura de privelişte până când vom lua trenul înapoi spre Capitală", adaugă ea.

Tragem linie şi facem calculele. Toată aventura de o zi la munte cu trenul ne-a costat aproape 600 de lei pentru două persoane. N-am pierdut timp în trafic şi am avut vreme să ne bucurăm de tot ce ne-a oferit muntele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » Cel mai uşor drum spre munte, de sărbători: în cât timp ajungi de la Bucureşti la Braşov. Experiment Observator