Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 14 decembrie 2022. Începe un proces de încălzire în toată țara

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 14 decembrie 2022.

de Redactia Observator

la 13.12.2022, 15:40

Vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 8 grade, iar cele minime - semnificativ mai ridicate față de noaptea precedentă - vor fi cuprinse în general între  -3 și 5 grade. Pe parcursul zilei nebulozitatea va fi persistentă în sud-vestul țării, unde doar izolat vor fi fulguieli, iar în rest cerul va fi temporar noros. Seara și noaptea vor fi înnorări, iar precipitațiile se vor extinde în sud-vest și sud, local în vest și izolat în rest. Acestea vor fi mixte în sudul Banatului, în Oltenia și nordul Munteniei și predominant sub formă de ploaie în celelalte regiuni. La munte vor predomina ninsorile. Pe arii restrânse se va depune polei.

Vântul va avea intensificări în zonele montane, cu rafale de peste 80 km/h pe crestele Carpaților Meridionali, în sudul Banatului în general cu 55...65 km/h, iar trecător și la intensitate mai redusă și în Moldova, în sudul Transilvaniei și pe litoral. Pe arii restrânse se va semnala ceață.

Prognoza meteo București

Cerul va prezenta înnorări temporare, iar pe parcursul nopții trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar cea minimă, semnificativ mai ridicată comparativ cu noaptea precedentă, va fi de 2...3 grade.

Pe acelaşi subiect

Vremea la munte 14 decembrie 2022

Vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că valorile termice vor crește față de ziua precedentă. Pe parcursul zilei nebulozitatea va fi persistentă în masivele sud-vestice, unde doar izolat vor fi fulguieli, iar în rest cerul va fi temporar noros. Seara și noaptea înnorările și precipitațiile se vor extinde și se vor semnala predominant ninsori în Carpații Occidentali, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură. Pe arii restrânse se va depune polei. Vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 80 km/h pe crestele Carpaților Meridionali.

Cum va fi vremea în Europa

Cerul va fi variabil în zonele învecinate bazinului vestic al Mării Negre, iar în rest vor fi înnorări persistente și se vor semnala pe arii relativ extinse precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare. În partea sudică se vor acumula pe alocuri și cantități mai însemnate de apă. În Peninsula Iberică vor fi posibile descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări îndeosebi în bazinul Mării Mediterane și local în rest. Valorile termice vor fi în scădere față de ziua precedentă în partea nord-estică și central-nord-estică, iar în rest nu vor fi variații semnificative. Izolat, în zonele joase de relief se va forma ceață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea 14 decembrie 2022. Începe un proces de încălzire în toată țara