Antena Meniu Search
x

Video Capitala fără maşini, bucuria bicicliştilor: "Aşa ar trebui să arate o capitală europeană!" Cât costă închirierea unei biciclete

Bucureştenii care nu au plecat în vacanţă se bucură de imaginea unei capitale fără trafic, cum o vezi doar de două ori pe an - de Crăciun şi de Paşte. Aerul este mai curat fără sutele de mii de ţevi de eşapament care poluează, iar marile bulevarde sunt doar ale bicicliştilor oropsiţi în tot restul timpului. Acum este momentul pentru o plimbare în tihnă - centrele de închiriere pentru biciclete sunt deschise şi de Paşte. 

Greta Neagu
de Greta Neagu

la 15.04.2023, 19:59

Vezi și

Pentru unii bucureşteni, minivacanţa de Paşte înseamnă o escapadă prin ţară; pentru alţii, o escapadă prin Capitala fără maşini. 

Greta Neagu, reporter Observator: Soare, 20 de grade, deci o vreme numai bună pentru plimbare şi mişcare. Cei care nu au plecat din Capitală de sărbători se pot bucura de străzi mai libere, numai bune pentru mersul cu rolele sau cu bicicleta. Vă luăm şi noi astăzi într-un itinerariu prin centrul Capitalei. 

Itinerariu pentru biciclişti prin centrul Capitalei

Pornim din Parcul Herăstrău pe Bulevardul Aviatorilor, trecem prin intersecţia cu strada Ion Mincu, ajungem în Piaţa Victoriei şi intrăm pe una dintre cele mai importante artere ale Capitalei, cu cea mai lungă pistă pentru biciclete. 

Pe acelaşi subiect

Greta Neagu, reporter Observator: Am ajuns pe Calea Victoriei. De altfel, am întâlnit biciclişti pe tot traseul nostru. Şi aici, în această zonă, sunt centre de închiriere, dar şi în preajma parcurilor mari din Capitală. Preţurile variază între 15 lei pentru o oră şi 40 de lei pentru 24 de ore. 

Oraşul liber, bucuria celor care au rămas acasă de Paşte

Mâine şi poimâine bicicletele se pot închiria de la ora 12, până la ora 18:30, respectiv 19:30. Oraşul liber este bucuria celor care au rămas acasă de Paşte. 

Femeie: E ziua în care ne simţim cel mai bine, în care ceilalţi sunt plecaţi şi rămânem noi în oraş. Asta e starea ideală a oraşului! 

Bărbat: Este extrem de liber. Ne bucurăm că e totuşi cald şi putem face un pic de mişcare. 

Reporter: Aţi ieşit cu bicicleta. 

Bărbat: Da. Trebuie să o reglăm un pic, că n-am folosit-o de anul trecut. Aşa ar trebui să arate o capitală europeană. 

Femeie: Este bine că e mai puţină lume, traficul e ok. Se conduce uşor, se merge mult mai uşor. 

Capitala are 32 de kilometri de piste pentru biciclete. Prea puţini faţă de nevoile locuitorilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Capitala fără maşini, bucuria bicicliştilor: "Aşa ar trebui să arate o capitală europeană!" Cât costă închirierea unei biciclete