Antena Meniu Search
x

Autorităţile au luat decizia carantinării parţiale a localităţii Cuza Vodă

Începând din această dimineaţă, o bună parte din localitatea constănţeană Cuza Vodă a intrat în carantină. Autorităţile au ajuns la conluzia că acolo există un risc epidemiologic ridicat, după ce mai multe persoane au fost confirmate cu virusul SARS-CoV-2.

de Redactia Observator

la 21.04.2020, 17:49

Vezi și
  • Un cartier de 600 de persoane a intrat în carantină.
  • 10 persoane au fost diagnosticate cu virusul.

Potrivit autorităţilor, localnicii nu au respectat restricţiile impuse de ordonanţele militare.Sunt filtre şi măsuri stricte de securitate la intrările şi ieşirile din comuna constănţeană Cuza Vodă, sitută în apropiere de oraşul Medgidia.

Un cartier de 600 de persoane a intrat în carantină, iar localitatea a fost izolată, după ce 10 persoane au fost diagnosticate cu virusul SARS-CoV 2.

Autorităţile au delimitat zona carantinată prin garduri de restul comunei. Primul caz a fost depistat la sfârşitul săptămânii trecute.

George Niculescu - prefectul judeţului Constanţa: In urma pozitivarii primei persoane, a fost luata hotararea de a testa contactii directi ai acestei persoane. E vorba despre efectuarea a 31 de teste.

Jandarmi, poliţişti şi. medici DSP au umplut străzile comunei în ziua de Paşte pentru a preleva probe. Mulţi au refuzat să facă testul. Astăzi, alte nouă persoane au fost preluate de ambulanţe şi transportate la spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa.

Autorităţile se aşteaptă la ce e mai rău, dat fiind că oamenii nu respectă restricţiile impuse. Zeci de persoane venite din străinătate în ultima lună au ignorat regulile de distanţare. Unii dintre ei au mers de Sărbători în vizită la rude, în alte localităţi.

Viorel Dulgheru - primar Cuza Vodă: Posibil sa escaladeye pentru ca nu respecta izolare. Cu toate ca am luat toate masurile necesare, eu cu echipa de la primariei, colegii de la politia locala, politia nationala, se pare ca asa cum e romanul gandeste ca mie nu mi se poate intmapla. E uite ca s-a intamplat si in localitatea noastra.

Chiar dacă autorităţile au delimitat zona carantinată prin garduri de restul comunei, localnicii par să ingorne în continuare restricţiile.

Medicii spun că în localitate există mai multe cazuri de infecţii respiratorii nedeclarate. Iar dacă oamenii vor avea simptome de coronavirus, vor fi imediat testaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Autorităţile au luat decizia carantinării parţiale a localităţii Cuza Vodă