SPECIAL!!! Carnea tocata, unul dintre produsele indigeste
Craciun fara sarmale nu exista! Si nici nunta. Iesirea la iarba verde fara sa avem macar o casoleta cu mici pregatiti sa fie aruncati pe gratar, n-are niciun farmec. chiar daca nu avem probleme cu bila, e bine sa ne apropiem cat mai rar de carnea tocata. O spun nutritionistii
Pentru domnul care si-ar taia un deget numai sa demonstreze ca invatatii din China au dreptate in ceea ce priveste beneficiile carnii tocate, o spunem ca parere de rau, ca nutritionistii au o alta parere. Total la polul opus. “Carnea tocata e unul dintre produsele indigeste, asta in primul rand pentru persoanele care sufera de afectiuni biliare, pancreatice, hepatice, gastrice. “E bine ca atunci cand consuman carne tocata sa o consumam fara sa o prajim in ulei sau amestecata cu ceapa sau alte produse de genul acesta, care ar face ca aceasta sa devina si mai indigesta”, a declarat nutritionistul Ionut Stefan.
Desigur nu dauneaza sanatatii daca este consumata in cantitati moderate. Micii sunt printre cele mai apreciate preparate de la noi din tara si nu numai. Unul dintre cele mai faimoase restaurante traditionale din Capitala se lauda ca are comenzi si peste hotare. Secretul cel mare al popularitatii micilor nu sta numai in reteta, ci si in modul in care sunt pregatiti pe gratar. “Ideal ar fi sa ii facem acasa pentru ca de multe ori fel de fel de produse din acestea, tocaturi, contin mai putin carne autentica si sunt strecurate pe alocuri si organe ale animalelor”, a mai afirmat nutritionistul.
De la carnea cruda puteti contracta bacterii periculoase precum salmonella sau E.coli. Posibilitatile de contaminare sunt mai mari in cazul carnii tocate, pentru ca - ori de cate ori mai intervine un ingredient - cresc si riscurile de contaminare.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰