Antena Meniu Search
x

Cât zahăr se ascunde în alimentele pe care le considerăm sănătoase

Ne ferim de dulciuri, dar mâncăm, fără să ştim, sute de grame de zahăr. Din alimente despre care avem impresia că sunt sănătoase

Vezi și

Ne ferim de dulciuri, dar mâncăm, fără să ştim, sute de grame de zahăr. Din alimente despre care avem impresia că sunt sănătoase

Unele alimente par mai sănătoase decât altele. Batonul cu cereale şi iaurtul cu fructe conţin cel puţin 15 procente de zahăr, în timp ce în 100 de grame de ciocolată neagră găsim doar sase.

Si iaurtul cu fructe e plin de zahăr. Multe din produsele pe bază de cereale conţin între 10 şi 30 la sută zahăr. Asta înseamnă că la fiecare o sută de grame, mâncăm o lingură de zahăr. La fel stau lucrurile şi cu iaurtul cu fructe. O cutie normală poate conţine până la 20 de grame de zahăr. Cel mai grave este că, de multe ori, produsele sunt destinate copiilor.

Sosurile, batoanele energizante şi sucurile naturale sunt la fel de pline de zahăr.

Un actor australian a dus experimentul şi mai departe, pentru un film documentar. Timp de 60 de zile a renunţat la zahăr şi a mâncat doar alimente considerate sănătoase. A înlocuit dulciurile cu iaurturi, batoane energizante sau cereale. Rezultatul: după doar trei săptămâni, nu doar că a luat în greutate, dar medicii l-au avertizat că ficatul său a fost afectat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Cât zahăr se ascunde în alimentele pe care le considerăm sănătoase