Antena Meniu Search
x

Video Catastrofă după otrăvirea apei unui râu din Hunedoara. Oamenii suportă cu greu mirosul sutelor de peşti morţi aduşi la mal. "Este o bombă ecologică, un dezastru"

Dezastru de proporţii pe unul dintre cele mai importante râuri din ţară. Sute de peşti morţi au apărut ca din senin şi o spumă albă, extrem de toxică, otrăveşte apa. cei de la Apele Române au deja o bănuială despre cine ar putea fi vinovat.

Alin Stan
de Alin Stan

la 09.08.2021, 20:23

Vezi și

Sute de peşti morţi pe un râu otrăvit. Este imaginea dezastrului natural de proporţii de pe Jiul de Vest în dreptul localităţii Aninoasa, din Hunedoara.

"Şi flora şi fauna au dispărut total. S-a depus numai mâl, uitaţi că în continuare spuma care provine de la un agent economic, nu ştim de unde. Este o bombă ecologică, un dezastru", a povestit un localnic.

Mirosul la mal este de nesuportat. Suflul apei a împins peştii morţi către uscat, iar duhoarea completează tabloul deja dezolant. Primele semne ale catastrofei naturale ar fi apărut încă de la sfârşitul săptămânii trecute. Localnicii spun că au observat că e ceva în neregulă când şi-au adus animalele la adăpat. Acum se tem să nu fie şi ele afectate.  

Amenzi usturătoare pentru cei care vor fi găsiţi vinovaţi

Cei de la Apele Române au trimis o echipă în teren să vadă cu ochii lor dezastrul. Au adunat o parte din peştii morţi şi au luat probe din apă. Acum, aşteaptă rezultatul analizelor. Trebuie să afle ce substanţă a contaminat apa şi de unde provine. "Suspiciunea noastră se îndreaptă către preparaţia de cărbune Coroieşti. Este vraişte acolo totul. Ar putea să fie evacuate nişte ape, nişte substanţe din acea zonă", a declarat Dălău Marin, director Apa Jiului Craiova.

Răspunsuri caută şi cei de la Garda de Mediu. "Am solicitat DSVSA să facă nişte analize de oxigen a apei, precum şi necropsia peştilor", a transmis Dorel Pretean, comisar sef Garda de Mediu Hunedoara.  Cei găsiţi vinovaţi de incident riscă amenzi de până la 100 de mii de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Catastrofă după otrăvirea apei unui râu din Hunedoara. Oamenii suportă cu greu mirosul sutelor de peşti morţi aduşi la mal. "Este o bombă ecologică, un dezastru"